Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr kezelés és súlyosbító tényezői

Gondoltad volna, hogy a „közellenségnek” számító narancsbőr kialakulásának számos oka van? Tudjuk, hogy mindenki egyből a mozgásszegény életmódra és a helytelen táplálkozásra gondol, de nem árt, ha másra is odafigyelünk!

A narancsbőr nem mindenkit érint egyformán. Ez erősen függ a nemtől és a kortól is. A kor azonban viszonylagos, mert nem mindenkinek ugyanakkorra használódik el a bőre. Ennek járunk utána.

narancsbőr a popsin

A legtöbb nőnek meggyűlik a baja a narancsbőrrel

Narancsbőr kezelés nőként sokkal nehezebb

A férfiaknak ugyan nehezebben alakul ki narancsbőre, de be kell látni, hogy semmi sem fekete vagy fehér. Nők is hordozhatnak férfias jegyeket és férfiak is lehetnek megáldva nőies jelleggel. Épp ezért a narancsbőr kapcsán sem lehet pusztán csak férfi és női kategóriában gondolkozni. Igenis sok férfi is ki van téve a narancsbőr jelenségének.

Narancsbőr kezelés előtt: Egyáltalán mi áll a háttérben?

A zsír felhalmozódása, és a kötőszövet meggyengülése sok tényezőtől függ. Ráadásul nem csak a zsírfelhalmozódás fontos. A zsírban, illetve a kötőszövetek között megrekedt nyirokfolyadék szintén hangsúlyosabbá teheti narancsbőröd gödröcskéit.

Narancsbőrkezelés otthon gyorsan hatékonyan és olcsón.

Hagyd el a rossz szokásokat, szeresd meg a tested!

A narancsbőr kialakulásában sok más is közrejátszhat, mint például:

  • dohányzás
  • étrend és testsúly
  • mozgáshiány
  • dehidratáció
  • rossz étrend, méreganyagok felhalmozódása
  • feldolgozatlan stressz
  • krónikus alváshiány
  • családi halmozódás

Ezek közül van, amit befolyásolhatsz és van, amit nem, most pontról-pontra kitérünk mindegyik „bűnösre”:

Dohányzás

A dohányzás szerepe megosztó. Sokak problémája, hogy leszokást követően gyorsan híznak, legalábbis felugrik pár pluszkiló. Rövid távon tehát valóban nem javít az állapoton. Ellenben a dohányzás a kötőszövet elsőszámú ellensége. Legyen az az erek falában, a tüdőben vagy a bőrben, ugyanúgy ki van téve a dohányzás káros hatásának. Hosszú távon a bőr kötőszövetének gyengítése egyértelműen rontja a narancsbőr állapotát, és a ráncok is gyorsabban alakulnak ki hatására.

Étrend és testzsír

Az ideális testsúly megtartása nemcsak a megjelenés, hanem az egészség szempontjából is fontos. Nem is a testsúly, hanem a testzsír arány a legfontosabb ebből a szempontból. Ha valaki hízik, az egyensúlyzavarra utal. A megoldás nem feltétlen a koplalás, hanem a normális, megfelelő energiát biztosító étkezés. Az adalékanyagok, a cukrok lehetőség szerinti mellőzése, illetve a sokféle és sok zöldség és gyümölcs fogyasztása mindenképp védő hatású a narancsbőrrel szemben. Ki kell zárni az étel-intoleranciákat és – allergiákat, illetve kezelni kell a rejtett, gyulladásos folyamatokat is. A sok-sok zöld leveles zöldség, magas antioxidáns tartalmánál fogva javasolt, éppúgy, ahogy a sok halolaj, sok jó olaj, és a növényi magvak fogyasztása is. Az étrendnél meg kell említeni a konyhasó fogyasztását is. A nátrium szabályozza testünk folyadékforgalmát és vizet tart vissza a szervezetünkben – ez nem jó, mert a szövetek között rekedt folyadék csak rontja a narancsbőr állapotát. A megfelelő folyadékbevitel, mint látni fogod, kívánatos, de annak szövetek közé rekesztése nem!

Narancsbor elleni méregtelenítés a salakanyagok kiürítésével.

Kerüld a cukros, zsíros ételeket – helyette fogyassz sok zöldséget-gyümölcsöt!

Mozgás

A testedzés minden formája és a minden mennyisége jó. A mozgás növeli az izmok tónusát, javítja a vér és nyirokkeringést ezzel átmosva a problémás területeket is. Az erőemelő gyakorlatok, illetve a kardió edzés kombinációja egyértelműen javít a narancsbőr megjelenésén.

Folyadékpótlás

A test megfelelő hidratáltsága elengedhetetlen, hiszen így tud minden szövet időben és megfelelően átmosódni. Lehet, hogy a többletfolyadékot kipisiled, de azzal mindig méreganyagokat is mosol ki a szervezetedből. Ha lehet, csökkentsd a koffeintartalmú italok mennyiségét minimálisra, mert azok vízhajtó hatásúak!

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás elengedhetetlen része az egészséges életmódnak

Méregtelenítés

Nap, mint nap számtalan szemetet viszünk be a szervezetünkbe, amik az élelmiszerfeldolgozás elengedhetetlen részei – főként, ha készételeken élsz. Törekedj a teljesértékű, minél nyersebb formájú tápanyagok bevitelére. Ekkor is keletkeznek káros anyagcseretermékek, amiktől ha nem tudunk megszabadulni, zsírban raktározzuk őket. Ez a narancsbőr állapotának egyáltalán nem kedvez. Épp ezért a megfelelő tiszta táplálkozás és a bőséges folyadékbevitel mellett időszakosan érdemes tisztítókúrákat, léböjtöket bevezetni.

Stressz és kialvatlanság

A feldolgozatlan stressz, illetve a krónikus alváshiány bőrünkre is rányomja bélyegét. A pontos mechanizmus nem ismert, mégis a stresszkezelés és a megfelelő alvás javítja a narancsbőr állapotát, ha kis mértékben is.

A folyamatos stressz nemcsak lelkünket, hanem testünket is tönkreteszi!

Öröklött tényezők

Ha mindent jól csinálsz, akkor is megvan az esélyed rá, hogy sokkal rosszabb legyen bőröd állapota, mint másoknak. Ha nagymamád, anyukád már fiatalon narancsbőrős volt, akkor nálad megfelelő életmód mellett is könnyebben kialakul a cellulit.

Narancsbőr kezelés sikerének titka

Ha nem sikerül mindent betartani, ha zavaró a narancsbőröd, akkor a stádiumoknál már említett megoldások még segíthetnek.

A Forever Beauty narancsbőrkezelő gép képes javítani a narancsbőr állapotán és sok esetben teljesen el is tünteti azt. A benne alkalmazott rádiófrekvencia és infra LED kezelés közvetlenül a kötőszövetet célozza meg, és annak erősítésével csökkenti az esélyét, hogy a zsír előtüremkedjen. A vibrációs, ultrahangos masszás pedig segíti a narancsbőrős terület tisztulását.

Narancsbőr kezelés otthon

A Forever Beauty hatékonyan lép fel a narancsbőr ellen

Reméljük, már kicsit tisztábban látod a képet a narancsbőrrel kapcsolatban! És bár az eltüntetése nem egy nap alatt fog megtörténni, mégis érdemes belevágni a sima bőr és az önbizalom érdekében! Mint tudjuk: a türelem rózsát terem!

Dr. Gulyás Tamás
orvos-szakértő
NarancsborStop.hu

Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!
Tel.: + 36 30 6303 777
info@narancsborstop.hu

fehergep_oldalrol_logoval

Forever Beauty 4TECH

A rádiófrekvencia
az ultrahang,
a vörös LED, és
a vibrációs masszázs erejével!

forever_gomb_keszulek

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva    
>