Narancsbőr
Narancsbőr

Jojó effektus

Jojó-effektus ellen nem használ a koplalás!

Jojó-effektusról akkor beszélhetünk, ha a diétával vagy egyéb módszerrel leadott kilók rendre visszatérnek a problémás testrészekre.

Jojó-effektus oka

Zsírsejtjeink száma felnőttkorban már nem csökken és nem nő. Csak a térfogatuk változik, amikor fogyunk vagy hízunk. Egyetlen zsírsejt akár babszem nagyságúra is képes megdagadni!

A fogyókúra, méregtelenítés, sportolás és a legtöbb fogyasztó kezelés mind-mind csak a zsírsejtek térfogatát csökkentik.

Tehát maguk a zsírsejtek megmaradnak és ha nem vigyázunk, méretük újra megnövekedhet. Így a zsírpárna is rendre visszatérhet, azaz: kialakulhat a jojó szindróma.

Jojó-effektus megszüntetése

A szervezet hormon- és idegrendszere úgy szabályozza a testsúlyt, mint a termosztát a szoba hőmérsékletét. Ha az energiabevitelt csökkentjük, az egy raktározó reakciót vált ki a szervezetből. Így amint újra táplálékhoz jutunk, sokkal könnyebben ugranak fel a kilók.

Ha elejét szeretnénk venni a jojózásnak, a koplalás a legrosszabb, amit tehetünk. Helyette ésszerű egészséges étrenddel, rendszeres sportolással, valamint a problémás zónában található zsírsejtek végleges eltávolításával (kavitációs zsírbontással vagy zsírleszívással) vehetjük fel a harcot a visszatérő zsírpárnákkal.

fehergep_oldalrol_logoval

Profi narancsbőr elleni módszert keresel?

Ismerd meg a Forever Beauty-t!

gomb-bovebben

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva