Narancsbőr
Narancsbőr

Hogyan válasszak narancsbőr elleni módszert?

Szeretnéd tudni, melyik narancsbőr elleni módszertől milyen eredményt várhatsz valójában? Segítségképpen összevetettük a különböző anticellulit technikák hatását!

Étrend és sport: gyakran kevés!

Sokan állítják, hogy az egészséges táplálkozás és a sport a legjobb narancsbőr elleni módszer, mégis igen népes azoknak a tábora, akik sportolnak, figyelnek az étrendjükre, mégis narancsbőrük van. Ha nálad is hasonló a helyzet, mindenképp ajánlott egyéb narancsbőr elleni módszert is bevetned. Lássuk a felhozatalt!

Csak az összehasonlító táblázat érdekel? Kattints ide!

Tudtad?

Sok tényező hajlamosít narancsbőrre, a 2 alapvető ok mégis a bőr gyengébb szerkezete (pl. fogamzásgátló, örökletes tényezők vagy öregedés miatt), valamint a zsírsejtek megnövekedett mérete. Tehát olyan anticellulit módszert célszerű választani, amely mindkét jelenséget kezeli!

1.Narancsbőr elleni krémek

A legtöbb hatóanyag nem jut elég mélyre

A narancsbőr elleni krémek a legnépszerűbb anticellulit termékek, hiszen viszonylag olcsók és gyorsan használhatóak, ám cserébe nem is várhatunk nagy csodát tőlük.

Hogyan hatnak a narancsbőr krémek?

Hatásukat elsősorban keringésfokozó komponenseik révén (pl. koffein) fejtik ki, amelyek élénkítik a narancsbőrös zóna mikrokeringését, így gyorsíthatják a salakanyagok elszállítását. Tartalmazhatnak még különféle, bőrfeszesítő hatású összetevőket is.

Miért nem elég hatékonyak?

Hatóanyagaik többsége nem jut be a bőr mélyebb rétegeibe. Így hiába a sokféle keringésfokozó és feszesítő komponens, ha nagyobb részük odakint reked!

És még ha be is jutnának a bőrbe ezek a hatóanyagok, a toxinok eltávolítása önmagában egyébként is kevés volna a narancsbőr eredményes kezeléséhez.

Tudtad?

A narancsbőr elleni krémek klinikai tesztjeit jellemzően kémcsőbe helyezett sejtekkel (in vitro) végzik. Ezért fordulhat elő, hogy egy narancsbőr krém „klinikailag bizonyítottan hatékony”, ám kívülről a bőrödre kenve te ezt mégsem tapasztalod.

A masszírozás önmagában kevés
a narancsbőr ellen, de a profi gépi
testkezelések (pl. UH) hatását fokozza

Milyen eredményt várhatsz a narancsbőr elleni krémektől?

A narancsbőr krémek önmagukban nemigen eredményeznek látványos narancsbőr-csökkenést, ezért inkább edzés vagy narancsbőr elleni kezelések kiegészítésként érdemes használnod ezeket.

2.Narancsbőr elleni masszírozók

A narancsbőr elleni masszírozók kínálata igen széles – léteznek pl. kézi és hálózatról működő görgős masszírozó gépek, vákuumos narancsbőr masszírozók, hullámmasszázs készülékek stb. – ám ezeknek a gépeknek a hatásmechanizmusa nagyon hasonló.

Hogyan hatnak a narancsbőr elleni masszírozók?

Javítják a helyi vérkeringést és a nyirokáramlást, amely az anyagcseréből származó salakanyagok kb. negyedének elszállításáért felelős.

A masszázs segíthet megelőzni, hogy a nyirok a szövetek közt megrekedjen, vizet szívjon magához és nyiroködéma alakuljon ki. Azaz a narancsbőr elleni masszírozó gépek a narancsbőrös terület vizesedésének csökkentésére nyújtanak lehetőséget.

Tudtad?

A nyiroködéma önmagában nem narancsbőr, de fokozhatja a cellulit „karfiolos” kinézetét. Ráadásul a szövetek közt rekedő salakanyagok egy része idővel a zsírsejtekbe is bekerülhet, ami már valódi narancsbőrt is okozhat. A vizesedés csökkentésére egyébként minden olyan kezelés jó, amely fokozza helyi nyirokkeringést (pl. ultrahangos mélymasszázs, vibrációs masszázs).

Mit ne várj a narancsbőr masszírozóktól?

Mivel csak a vér- és nyirokkeringés fokozása – tehát a helyi ödéma mérséklése – révén hatnak, a meglazult bőrt nem képesek megújítani és a zsírsejtek méretét sem csökkentik érdemben. Ez már meglévő narancsbőr ellen általában kevés.

Milyen eredményt várhatsz a narancsbőr masszírozóktól?

A narancsbőr elleni masszírozók rendszeres használata mérsékelheti a helyi ödémát és segíthet megelőzni a narancsbőrös zóna állapotának romlását. Ezen kívül narancsbőr kialakulásának megelőzésében is segíthet. De persze sok múlik az adott készülék minőségén is.

3.Professzionális narancsbőr elleni kozmetikai kezelések

Szépségszalonokban számos narancsbőr kezelés (pl. testtekercselés, nyirokmasszázs, kavitációs zsírbontás, RF testfeszesítés, mezoterápia, ultrahangos mélymasszázs, LED fényterápia stb.) érhető el, amelyeket külön-külön és egymással kombinálva is alkalmaznak. Ezek közül több technológia már otthon használható készülék formájában is elérhető!

Az egyes módszerek hatása eltérő!

Hogyan hatnak a narancsbőr elleni kezelések?

A különböző anticellulit kozmetikai kezelések hatása és hatékonysága is igen eltérő lehet, ezért mindig több eljárás kombinációját ajánlott alkalmazni!

Míg bizonyos kezelések fő funkciója a nyirokkeringés élénkítése és az ödéma csökkentése (pl. nyirokmasszázs) más eljárások a gyenge szerkezetű bőr megújítására és ezáltal a test kontúrjának javítására (rádiófrekvenciás testfeszesítés), vagy a bőr alatti zsírsejtek méretének csökkentésére (pl. ultrahangos mélymasszázs) nyújtanak lehetőséget.

Sőt, olyan eljárás is létezik, amely magukat a narancsbőrt okozó zsírsejteket is végleg eltávolítja a kezelt területről (kavitációs zsírbontás).

Más módszerek különféle hatóanyagok bejuttatása révén segíthetnek mérsékelni a cellulitet (pl. testtekercselés, mezoterápia).

Mit ne várj a narancsbőr elleni kozmetikai kezelésektől?

Egyetlen alkalomtól ne várj jelentős javulást!

Minden eljárás csak kúraszerűen hatékony, ami területenként általában minimum 10 kezelést jelent! És a legtöbb eljárás eredményének megőrzéséhez rendszeres fenntartó kezelés is szükséges.

Egy fajta kezelés nem mindig elég!

Mivel a narancsbőr okai is összetettek, hatékony csökkentéséhez is több módszer együttes alkalmazására, azaz kombinált narancsbőr elleni terápiára lehet szükség. Ez sajnos a kezelések költségeit is jelentősen megnöveli!

Tudtad?

A kozmetikai narancsbőr elleni kezelések ára alkalmanként és területenként 4.000-15.000 Ft között mozog, egy módszer alkalmazása esetén. A komplex anticellulit terápia pedig 12-25.000 Ft-ba kerülhet alkalmanként és területenként. Egy kúra általában területenként minimum 10 kezelést jelent, ami testrészenként 120-250.000 Ft-ba kerülhet.

Milyen eredményt várhatsz a narancsbőr elleni kezelésektől?

A kezelések eredménye az alkalmazott módszerektől függ! Egy több eljárást kombináló, komplex narancsbőr elleni terápia (pl. bőrfeszesítés + zsírcsökkentés + nyirokkeringés fokozása) alkalmas lehet a narancsbőr eltüntetésére, illetve csökkentésére.

Olyan módszert válassz, ami a narancsbőr fő okait együttesen kezeli! A legjobb több eljárást kombinálni!

4.Professzionális otthoni narancsbőr elleni gépek

Manapság már több profi kozmetikai technológiát otthoni szépségápolási készülékbe is beépítettek, így a szalonok anticellulit gépi kezeléseit diszkrétebben, kényelmesebben és olcsóbban, saját otthonodban is elvégezheted.

Az igazán hatékony narancsbőr kezelés
több profi technológiát kombinál

Otthoni készülék formájában elérhető a rádiófrekvenciás testfeszesítés, az ultrahangos mélymasszázs, a kavitációs zsírbontás és a LED fényterápia is. (Nem soroljuk a profi otthoni gépek közé a különféle masszírozókat. Ezek hatásáról fentebb, a 2. pontban olvashatsz.)

Hogyan hatnak a narancsbőr elleni profi otthoni gépek?

A narancsbőr elleni profi otthoni készülékek pontos hatása az alkalmazott technológiától függ!

Multipoláris rádiófrekvenciás bőrfeszesítés

Erősíti, megújítja a bőrt, élénkíti a sejtanyagcserét. Megakadályozza, hogy a zsírsejtek a laza kollagén-rostok közt áttüremkedjenek. Ezáltal javítja a test kontúrját, eltünteti vagy látványosan csökkenti a narancsbőrt. Ez az egyik legeredményesebb narancsbőr elleni technológia.

Ultrahangos mélymasszázs

Javítja a sejtanyagcserét, csökkenti a zsírsejtek méretét. Élénkíti a nyirokáramlást, azaz mérsékli a vizesedést. Keringésfokozó hatóanyagokat is képes bejuttatni a mélyebb szövetekbe. Kiváló kiegészítése a rádiófrekvenciás feszesítő kezelésnek.

Vörös LED fényterápia

Fokozza a kollagén-termelést, feszesíti a bőrt, ezáltal segít csökkenteni a narancsbőrt. A sejtanyagcserét is javítja, így hozzájárulhat a zsírsejtek zsugorodásához. Elsősorban más kezelések kiegészítéseként ajánlott.

Kavitációs zsírbontás

Végleg lebontja a bőr alatti zsírsejteket, ezáltal tartósan eltünteti a narancsbőrt, valamint a makacs helyi zsírpárnákat (csökkenti a ruhaméretet). Keringésfokozó hatóanyagot bejuttatására is alkalmas.

Tudtad?

A narancsbőr elleni kozmetikai kezelések hatása nem mindig tartós, ezért időnként fenntartó kezelésekre lehet szükség. Ez szalonban végezve költséges lehet. Az otthoni készülékek előnye, hogy a fenntartó kezelések nem jelentenek pluszkiadást, hiszen saját készülékünket korlátlanul használhatjuk egész testünkön. (Sőt, akár kölcsön is adhatjuk.)

Mit ne várj a narancsbőr elleni otthoni gépektől?

Egyetlen kezeléstől ne várj csodát!

A szalonban végzett kezelésekhez hasonlóan egy otthoni készülék is csak kúraszerű használat mellett hatékony. (Ez szerencsére nem jelent állandó kiadást, hiszen a gépet csak egyszer kell megvenni.)

Egyetlen technológia nem mindig elég!

Mivel a narancsbőr okai is összetettek, egy technológia használata nem mindig elég eredményes. Érdemes olyan készüléket választani, amely komplex terápiát nyújt.

Milyen eredményt várhatsz a narancsbőr elleni otthoni kezelésektől?

Ez természetesen az adott készüléktől és az alkalmazott anticellulit technológiáktól függ! Az alábbi  készülékkel a narancsbőr valóban célzottan és hatékonyan kezelhető!

A Forever Beauty 3TECH és 4TECH narancsbőr elleni készülékek 3 illetve 4 profi kozmetikai technológiát (multipoláris rádiófrekvencia, UH mélymasszázs, vörös LED fényterápia, VIB masszázs) kombinálva komplex anticellulit kezelést nyújtanak. Képesek eltüntetni vagy jelentősen halványítani a narancsbőrt a kezelt területen. Bővebben a Forever Beauty narancsbőr elleni készülékekről >>

Forever Beauty narancsbőr kezelés

Az otthoni narancsbőr elleni módszerek összehasonlításában segít az alábbi táblázat!

Narancsbőr elleni krémek Masszírozó és hullámmasszázs gépek Vákuumos narancsbőr elleni készülékek Ultrahangos mélymasszázs készülékek Forever Beauty 3TECH vagy 4TECH narancsbőr elleni otthoni készülék
Típus Keringésfokozó anticellulit gélek, krémek Otthoni hullámmasszázs készülékek; kézi és elektromos masszírozó gépek, görgős masszírozók Vákuumos narancsbőr elleni masszírozó készülékek Ionos ultrahangos mélymasszázs készülékek 3TECH: 3 technológia 1 gépben (RF bőrmegújítás + UH mélymasszázs+ vörös LED)
4TECH: 4 technológia 1 gépben (RF bőrmegújítás + UH mélymasszázs+ vörös LED + VIB masszázs)
Ár 2.500-25.000 Ft/100ml 2.500-250.000 Ft 4.500-15.000 Ft 18-23.000 Ft 3TECH: 79.900 Ft 4TECH: 79.900Ft
Módszer Helyi keringésfokozás, különféle hatóanyagokkal. Helyi vérkeringés és nyirokáramlás javítása, ezáltal a vizesedés csökkentése. Helyi vérkeringés és nyirokáramlás javítása, ezáltal a vizesedés csökkentése. Helyi vér- és nyirokkeringés javítása, vizesedés csökkentése, zsírsejtek méretének csökkentése, hatóanyagok bőrbe juttatása Zsírsejtek méretének csökkentése, kötőszövet erősítése/megújítása, test kontúrjának javítása, vér- és nyirokkeringés fokozása, vizesedés csökkentése, anticellulit hatóanyagok mélyebbre juttatása
Hatás Élénkítheti a felső bőrréteg mikrokeringését, felmelegítheti a kezelt területet. Segít megakadályozni, hogy az anyagcsere salakanyagait szállító nyirok a szövetek között megrekedjen, vizet szívjon magához és tovább rontsa a narancsbőr kinézetét és állapotát. Segít megakadályozni, hogy az anyagcsere salakanyagait szállító nyirok a szövetek között megrekedjen, vizet szívjon magához és tovább rontsa a narancsbőr kinézetét és állapotát. Csökkenti a zsírsejtek méretét, valamint segít megakadályozni, hogy az anyagcsere salakanyagait szállító nyirok a szövetek között megrekedjen, vizet szívjon magához és tovább rontsa a narancsbőr kinézetét és állapotát. Megújítja a bőrt, így a zsírsejtek már nem tudnak rajta áttüremkedni és a test kontúrja jelentősen javul. Csökkenti a zsírsejtek méretét és a helyi zsírlerakódásokat. Gyorsítja a salaktalanítást és segít megakadályozni, hogy a nyirok a szövetek között megrekedjen és vizet szívjon magához.
Milyen esetben ajánlott? Sport, vagy narancsbőr elleni gépi kezelések kiegészítéseként. Narancsbőr kialakulásának ill. az állapot romlásának megelőzésére, vizesedés mérséklésére. Narancsbőr kialakulásának ill. az állapot romlásának megelőzésére, vizesedés mérséklésére. Narancsbőr kialakulásának ill. az állapot romlásának megelőzésére, vizesedés mérséklésére, narancsbőr halványítására. Narancsbőr célzott eltávolítására, test feszesítésére, test kontúrjának javítására, vizesedés csökkentésére
Hány perc egy kezelés? Napi 3-30 perc (használat módjától függően) 10-20 perc/terület 30 perc/terület 20 perc/terület 10-15 perc/terület
Kezelési gyakoriság Naponta 1x (folyamatos, napi szintű használat) Naponta 1x (folyamatos, napi szintű használat) Naponta 1x (folyamatos, napi szintű használat) Naponta 1x (folyamatos, napi szintű használat) Hetente 3x (kúraszerű használat)
Jó tudni! Kozmetikai kezeléssel (pl. ultrahang) az anticellulit hatóanyagok mélyebbre juttathatóak! A nyirokáramlás élénkítése elsősorban a narancsbőrös terület vizesedését csökkenti, nem magát a narancsbőrt! Viszont a megelőzésben segíthet, ugyanis a szövetek közt pangó nyirok salakanyagai idővel bekerülhetnek a zsírsejtekbe, már valódi cellulitet okozva. A nyirokáramlás élénkítése elsősorban a narancsbőrös terület vizesedését csökkenti, nem magát a narancsbőrt! Viszont a megelőzésben segíthet, ugyanis a szövetek közt pangó nyirok salakanyagai idővel bekerülhetnek a zsírsejtekbe, már valódi cellulitet okozva. Az ultrahangos mélymasszázs önmagában nem nyújt komplex anticellulit terápiát, ezért fontos kiegészíteni kötőszövet-erősítő kezeléssel is (pl. RF bőrfeszesítés)! A narancsbőr okai összetettek és egyénenként eltérőek lehetnek, ami komplex terápiát igényelhet. A ForeverBeauty 3TECH vagy 4TECH készülék ezt nyújtja!
Mit NEM tud? Hatóanyagaik nagy része magától nem képes bejutni a mélyebb bőrrétegbe, ahol hatását kifejthetné. Nem csökkenti érdemben a narancsbőrt okozó zsírsejtek méretét és nem képes megújítani az örökletes vagy hormonális okokból gyenge bőrt. Nem csökkenti érdemben a narancsbőrt okozó zsírsejtek méretét, és nem képes megújítani az örökletes vagy hormonális okokból gyenge bőrt. Nem képes megújítani a bőrt, nem alkalmas a test kontúrjának javítására, így önmagában kevés a narancsbőr ellen. Egyetlen kezelés nem tesz csodát. A kezelések kúraszerűen végezve tüntetik el vagy csökkentik a narancsbőrt.

Komplex terápiát nyújtó otthoni narancsbőr elleni gépet keresel?

Ismerd meg a Forever Beauty 4TECH & 3TECH gépeket!.

Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készülék
pRF bőrmegújítás
– a feszes, narancsbőr-mentes testért
pUH mélymasszázs
– a kisebb zsírsejtekért
pVörös LED fényterápia
– a simább bőrért
pVIB masszázs
– az UH & RF kezeléssel felszabadított
salakanyagok gyorsabb ürüléséért

erdekel

Forever Beauty 3TECH narancsbőr elleni készülék

Inkább a különféle, narancsbőr ellen alkalmazott kémiai és fizikai esztétikai eljárásokról olvasnál bővebben? Ide kattintva találod orvos-szakértőnk, Dr. Gulyás Tamás cikkét. >>

 

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva    
>