Narancsbőr
Narancsbőr

Kollagén narancsbőrre? Igen!

Nem táplálkozol helyesen? Nem mozogsz eleget? Dohányzol? Sok cukros üdítőt iszol? Nos, ha valamelyik kérdésre igen a válaszod, akkor nem csoda, ha a narancsbőr megkeseríti az életedet. Gyakran viszont ennél kevesebb is elég az utálatos gödröcskék megjelenéséhez! Sőt, ha öröklött adottságaid olyanok, akkor szinte meg sem tudod előzni a narancsbőr kialakulását. Ilyenkor az egyik megoldás a kollagén narancsbőrre. De miért?

Narancsbőrről akkor beszélünk, ha a nagyméretű zsírsejtek áttüremkednek a bőr kollagénhálózatán és hepehupás megjelenést kölcsönöznek a felszínének. Kialakulásának két fő oka tehát a bőr alatti zsírsejtek nagy mérete és a bőr gyenge szerkezete.

Hogyan okoz narancsbőrt a kollagén hiánya?

A rossz szokások és életmód nagymértékben hozzájárulnak a zsírsejtek növekedéséhez, valamint ahhoz is, hogy a bőr szerkezete károsodjon, megnyúljon, és ez a laza kollagénháló utat engedjen a zsírsejtek kitüremkedésének.

Azonban számos olyan ok is felmerülhet, amelyet még ha akarnánk sem tudnánk kiküszöbölni. Például a kollagén termelődése idővel is csökken, és a jojóeffektus – vagyis az állandó fogyás-visszahízás – is roncsolja a bőrünk szerkezetét, és meggyengíti azt. Ez pedig összességében a narancsbőr kialakulásához vezet. Ugyancsak gyengíthetik a kötőszövetet a különböző hormonális változások (pl. fogamzásgátló szedése, terhesség). És a laza szerkezetű bőrnek természetesen genetikai okai is lehetnek.

Szeretnél még többet megtudni a narancsbőr valódi okairól és azok hatékony kezeléséről? Ide kattintva olvashatsz róluk bővebben!

Kollagén narancsbőrre a kollagénszint helyreállításához

Ahhoz, hogy a narancsbőr eltüntetése sikeres legyen, nem elég csak a zsírsejtek méretét csökkenteni, vagy a helyi keringést fokozni! A női magazinok és oldalak sokat foglalkoznak a témával és az illóolajos kencéktől, az anticellulit krémeken át a hideg-meleg vizes váltózuhanyig illetve a fogyasztóövekig mindenfélét javasolnak, amik mind-mind csak a zsírsejteket célozzák. Azonban a bőr kollagénhálózatát is helyre kell állítani, hogy szerkezete ismét rugalmas, erős és fiatalos legyen. Csak így érhető el, hogy a bőr alól ne tudjanak kitüremkedni a zsírsejtek, és ne alakuljanak ki azok az undok karfiolok.

Tehát elmondhatjuk, hogy a megoldás lehet kollagén narancsbőrre. Felismerve, hogy a kollagén hiánya lehet az ok, rögtön felmerülhet a kollagén étrend kiegészítőként történő pótlásának kérdése. Ez kisebb elváltozások esetén valóban okozhat átmeneti megoldást. A kollagénnek ugyanis többszörös szerepe van. Ez az a kötőszöveti fehérje, amihez hozzá tud kapcsolódni például a hialuron sav, ami vizet köt meg, így javítva a bőr feszességét. A kollagénkapszulák szedése tehát valóban elhitetheti veled, hogy tettél valamit bőrödért, mert esetenként látható javulást okoz. A gond csak az, hogy azt nem a tested termelte és nem is építette bele a bőr szerkezetébe, így az nem képzi szerves részét a kötőszöveti hálónak. Olyan ez, mintha egy kötélhálóra kötéldarabokat dobálnál, de nem kötöznéd hozzá. A megfigyelt pozitív hatásokhoz újra és újra szedned kell kell a kollagén kapszulákat.

A kollagénbevitellel az még a probléma, hogy mivel átmeneti javulást látsz, közben nem foglalkozol az okkal, ami a bőr saját kollagéntermelésének csökkenése. Így amikor már nem szeded a kapszulát, vagy már elérted a maximumot, amit a külső kollagénbevitellel elérhettél, hirtelen szembesülsz vele, hogy baj van. 

A kollagén narancsbőrre csak akkor nyújt valódi megoldást, ha a bőr szerkezetének megújításához olyan módszert keresel, ami a bőr saját kollagéntermelő sejtjeit készteti kollagéntermelésre.  Hiszen így a saját szerkezeti kollagén szintje nem csökken – ami a kor előrehaladtával elkerülhetetlen – hanem még növekedhet is.

Tudtad? kollagéntermelő sejtek 30-35 éves kor után egyre kevesebb kollagént termelnek – ezért nő a nem csak a narancsbőr kialakulásának valószínűsége, de a ráncok kialakulásának esélye is. Ilyenkor több kollagéntermelő sejt pusztul el, mint amennyi létrejön. Ezért kell olyan megoldást találnod, ami egyenesen a kollagéntermelést serkenti.

 

A narancsbőr eltüntetése érdekében a bőr kollagénszintjét is helyre kell állítani

A narancsbőr eltüntetése érdekében a bőr kollagénszintjét is helyre kell állítani

Így fokozd a kollagéntermelést, hogy eltűnjön a narancsbőr!

A bőr szerkezetének erősítésére és ezáltal a narancsbőr eltüntetésére azok a kozmetikai eljárások alkalmasak, amelyek képesek jelentősen fokozni a kollagéntermelést. Sajnos az ilyen bőrmegújító kezelések gyakran a bőr fizikai sérülésével járnak, így fájdalmasak és kockázatosak lehetnek (pl. dermaroller kezelés). Ám szerencsére már létezik tű nélküli bőrmegújító módszer is: a multipoláris rádiófrekvenciás bőrfeszesítés. Ez az eljárás célzottan a kollagén termeléséért felelős fibroblaszt bőrsejteket stimulálja. Kúraszerű alkalmazásával a bőr fokozatosan újjáépül, így a narancsbőr eltüntetése fájdalom, tűszúrás és kockázatok nélkül lehetséges!

Kollagén narancsbőrre otthon

Bár egyes kozmetikumok és házi praktikák a kollagéntermelés növekedését ígérik, sajnos ezek nem, vagy csak csekély mértékben képesek elérni a mélyebb bőrréteget, tehát nem hatolnak a probléma gyökeréig, így kollagén narancsbőrre hatékonyan leginkább profi módszerek segítségével lehetséges.

Számos technológia áll rendelkezésedre a narancsbőr eltüntetésére, de nem tudod, hogy melyik lenne Neked megfelelő? Kattints ide, mert mi összefoglaltuk Neked az összes technológiát és megoldást, ami szóba jöhet és segítünk is választani!

Ha otthoni megoldást keresünk a bőr erősítésére és narancsbőr eltüntetésére, akkor érdemes a kozmetikusok profi narancsbőr elleni módszereit ellesni! Szerencsére a kozmetikákban nagy sikerrel használt rádiófrekvenciás bőrmegújító technológiát már kompakt készülékbe is beépítették, amellyel diszkréten, otthon is lehetséges a narancsbőr eltüntetése.

Otthon sem álom többé a narancsbőr eltüntetése a ForeverBeauty 3TECH narancsbőr elleni géppel

Otthon sem álom többé a narancsbőr eltüntetése a ForeverBeauty 3TECH narancsbőr elleni géppel

A Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni gép 4 forradalmi technológiát egyesít a narancsbőr ellen. Rádiófrekvenciával megújítja a bőrt, ultrahangos mélymasszázzsal zsugorítja a zsírsejteket, vörös LED terápiával és vibrációs masszázzsal pedig a zsírréteg fellazítását és csökkentését, valamint a kollagéntermelést támogatja.

Így otthon sem álom többé a narancsbőr eltüntetése, és akár te is újra élvezheted a sima, egyenletes bőrfelszínt, és végre visszanyerheted önbizalmad!

Kérdésed van? Vagy kipróbálnád a Forever Beauty készüléket?

Telefonos tanácsadás vagy ajándék kezelés!

Nagy Enikő

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva