Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr ellen mozogjunk?

Guggolj, fuss, edz és nem lesz gondod a narancsbőrrel! Te is hallottál már ehhez hasonló jó tanácsokat, amikor narancsbőr ellen kerestél megoldást? Nos, akkor talán már Te is észrevetted, hogy sajnos ez a tanács egyáltalán nem válik be mindenkinek. „Hiába” a rendszeres testmozgás, a megfelelő folyadékbevitel, az életmódváltás, sajnos a narancsbőr makacsul ott marad.

De miért van ez? Hogy is van ez? És mit lehet tenni akkor a narancsbőr ellen? Olvass csak tovább!

Narancsbőr ellen sporttal?

A mozgás nagyon jó, nemcsak a testünknek, de a lelkünknek is. Levezetjük a mindennapi stresszt, feltöltődünk közben, kikapcsol az agyunk kicsit, mégis energikusabbak leszünk tőle hosszútávon. Ha a narancsbőr fő okait tekintjük, (amiről részletesebben egyébként itt írtunk) akkor az egyik pontra, a zsírsejtek csökkentését tekintve, mondhatnánk, hogy pipa, megoldva. Ez mind szép és jó, ez azonban nem magyarázza meg, hogy miért van az, hogy oly sok sportoló nőnek ott virít a combján és a fenekén a narancsbőr.

Amikor a narancsbőr ellen sporttal próbálsz fellépni, ott is problémás talajra léphetünk, hogy a narancsbőr ellen történő küzdelemben célzottan kellene hatnunk a narancsbőrös testrészeinkre. Na igen, csakhogy nem létezik olyan testmozgás, amivel egyetlen konkrét testrészen tudunk zsírt csökkenteni – persze, az izmokat tudjuk célzottan edzeni, de attól még zsírt nem tudunk célzottan égetni. Az ugyanis bármilyen sport esetében a teljes testet érinti.

Nem csak ez az egyetlen probléma, ha narancsbőr ellen csak testmozgással akarsz előrukkolni. Ehhez viszont tényleg át kell néznünk a narancsbőr valódi okait!

Narancsbőr ellen hatékonyan segít a Pilates és a Callanetics.

A sport nagyon hasznos, de az életkor előrehaladtával nem elég a narancsbőr ellen!

A narancsbőr 2 valódi oka

Amikor narancsbőrről beszélünk, sokszor és sok helyen hallhatjuk, hogy a narancsbőr oka egyértelműen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. Ez részben igaz, ezek valóban a narancsbőr súlyosbító tényezői (ezekről és még sok más ilyen tényezőről, valamint azok kezeléséről itt írtunk bővebben), ám mégsem ezekre vezethető vissza a narancsbőr kialakulása. Hiszen ha belegondolsz: ezek ugyan megmagyarázzák, hogy miért fontos a zsírsejtek méretének csökkentése (tehát például a zsírégetés), ám arra még mindig nem kapunk választ, hogy miért van sok sportoló nőnek mégis narancsbőre.

Gyenge női kötőszövet + megdagadt zsírsejtek = a narancsbőr valódi okai!

A férfiakétól eltérő női kötőszövet lazább szerkezetű, amin a megdagadt zsírsejtek áttüremkedése láthatóvá válik. A női kötőszövet (bőr) hasznos és tökéletes a terhesség idején a bőr folyamatos tágulásához, azonban a további életszakaszokban nem mindig a kellemes oldalát mutatja. Emiatt figyelhető meg például az a jelenség, hogy a vékony nőkön is lehet látni narancsbőrt, de az elhízott férfiakon nem igazán.

Tudtad?

A női lazább kötőszöveti képet tovább rontja a gyakori hízás-fogyás, a stressz, a helytelen táplálkozás, az elsavasodás, a folyadékhiány, a szervezetben felgyülemlett méreganyagok és az életkor is.

Ezt a meggyengült kötőszövetet mozgással képtelenség befolyásolni. A narancsbőr kezdeti fázisában, mikor a kötőszövet még fiatal, de már a zsírsejtek áttüremkednek, akkor a fő cél valóban a zsírsejtek méretének csökkentése, a salakanyag csökkentése és a lúgosítás. (Nem tudod, hogy Te vajon a narancsbőr kezdeti stádiumában vagy-e? Ebben a cikkben megismerheted az összes stádiumot és azok kezelésének lehetőségeit.) Itt még elég a mozgás.

Mikor azonban az életkor előrehaladtával a kötőszövet lazaságán is kell változtatni, azt kell erősíteni, az már egy erőteljesebb fellépést igényel. Ezért ha tényleges eredményt kívánsz elérni és nem csak a lelkedet nyugtatgatni, tanácsos, ha több módszert komplexen és folyamatosan használsz. Például a mozgást kiegészítheted egy (több) olyan módszerrel, amellyel a meglazult, meggyengült kötőszöveteket tudod stimulálni.

Számolj le hatékonyan a narancsbőrrel!

Még a női sportolókon is van narancsbőr

Narancsbőr ellen – valóban hatékonyan!

Az igazán hatékony narancsbőr elleni terápia egyszerre mindkét jelenség ellen hat:

  1. megerősíti a kötőszövetet
  2. csökkenti a bőr alatti zsírsejtek méretét

Ezáltal pedig újra feszesebb és simább lesz a bőr. Ez azt jelenti, hogy fontos odafigyelni a táplálkozásra, sportra, folyadékfogyasztásra, amik segítenek, hogy a zsírsejtek kevésbé legyenek duzzadtak, de idővel célzott a bőr szerkezetét erősítő kezeléseket is bevetni.

Narancsbőr ellen így erősítsd a bőröd szerkezetét!

Az már valószínűleg mindenkinek kiderült, hogy nemcsak valamilyen felszíni, hanem valamilyen erősebb, esetleg gépi kezelést szükséges bevetni a narancsbőr ellen, de az hogy ezek közül is ténylegesen melyiket érdemes használni csak kevesen tudják.

Bemutatunk egy pár sokak által ismert vagy kevésbé ismert gépi kezelést.

A leggyakoribb gépi kezelések narancsbőr ellen:

Masszírozó készülékek

Javítják a helyi vérkeringést és a nyirokáramlást, de a meglazult bőrt nem képesek megújítani.

Ultrahangos mélymasszázs

Javítja a sejtanyagcserét, csökkenti a zsírsejtek méretét. Kiváló kiegészítése a rádiófrekvenciás feszesítő kezelésnek.

Vörös LED fényterápia

Fokozza a kollagén-termelést, feszesíti a bőrt, ezáltal csökkentheti a narancsbőrt. Elsősorban más kezelések kiegészítéseként ajánlott. Szeretnél még többet megtudni a LED fényterápiáról? Akkor érdemes elolvasnod ezt a cikket.

Ezek a kezelések tisztítanak, és a zsírsejtek méretét csökkentik, de van olyan módszer, ami a legfontosabb feladatot, a kötőszövet feszesítését és megújítását végzi:

 Multipoláris rádiófrekvenciás bőrfeszesítés (RF)

Újjáépíti a meggyengült kötőszöveteket, feszesebbé varázsolja a bőrt és javítja a test kontúrját.

Most megfogalmazódhatott a fejedben, hogy “Mindez remek, de honnan szerezzek én olyan kezelést, ahol pont ezeket tudom párosítani?” Pánikra semmi ok.
Egyrészt, ezen az oldalon részletesen és átfogóan összegyűjtöttük Neked a szóba jöhető módszereket narancsbőr ellen – Neked már csak el kell olvasnod és el kell döntened, melyik megoldás lenne Számodra a tökéletes.

Narancsbőrkezelés otthon szalonminőségű készülékkel.

Otthon, kényelmesen is megszabadulhatsz a narancsbőrtől

Másrészt, szerencsére napjainkban ezeket a technikai vívmányokat, így például a rádiófrekvenciás testfeszesítést is megtalálhatod otthoni narancsbőr elleni készülékekbe beépítve. Természetesen szépségszalonban és igénybe veheted ezen technológiákat, de ezek folyamatos összepárosítása nem egy leányálom, ahogy a számla kifizetése, valamint az állandó időpont egyeztetések sem.

Amennyiben viszont szívesebben szabadulnál meg a narancsbőrödtől otthonod kényelmében, akár kedvenc sorozatod nézése közben, anélkül, hogy fel kellene borítanod a saját napirended, ráadásul még a költséghatékonyság is fontos szempont Számodra, akkor egy kompakt otthoni gép a legjobb barátod lehet.

Ilyen kompakt otthoni gép a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni gép. Szeretnél megismerkedni vele? Akkor kattints ide!

 

Nagy Enikő

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva