Narancsbőr
Narancsbőr

Cellulit elleni krém hatékonysága

Számos cellulit elleni krém nagy népszerűségnek örvend, hiszen viszonylag olcsón és könnyen elérhetőek bárki számára. De talán manapság már egyre több hölgy tudja saját tapasztalataiból is kiindulva, hogy a cellulit kezelése nem történhet csak a bőr felső rétegeiben, ha öröklötten vagy hormonálisan meggyengült kötőszövetről beszélünk.

Cellulit elleni krém hatásai

A cellulit elleni krém hatóanyagaival a helyi keringésfokozásban segít, illetve anyagcserefokozó komponensei segítenek a zsírsejtek méretének csökkentésében. Keringés-és anyagcserefokozó komponensei mellett pedig tartalmaz olyan feszesítő összetevőket is, amelyek a bőr felső rétegének mikrokeringését élénkítik fel, ezzel gyorsítva a salakanyag elszállítását. 

Mindezek hatására a krémmel kezelt területen melegséget, bizsergető érzést érezhetünk. Azonban ennek a „hatásnak” – mélyebbre – a fellazult és meggyengült bőrszövethez már megkérdőjelezhető az eljutása, így a várt eredmény is elmaradhat. A bőr védelmi funkciója ugyanis pont az, hogy ne jusson be bármilyen anyag rajta keresztül. Így érezhetsz bizsergést, meg melegséget, sőt a keringésfokozódás jellemző lehet a bőr mélyére is, de ez a hatás csak a felületi hatás következménye. 

A legnagyobb gond ezekkel a krémekkel az, hogy csupán a bőr felső rétegéig jutnak el, és ott élénkítik a mikrokeringést, a mélyebb rétegekig viszont, ahol a probléma gyökerezik, sajnos nem képesek lehatolni.

Mikor segít hatékonyan a cellulit elleni krém?

A cellulit elleni krém a cellulit, más néven a narancsbőr egyes stádiumában, (ha összenyomsz két-három ujjnyi részt a bőrödön, és megjelennek a kis gödröcskék, már az egyes stádiumban vagy, arról pedig, hogy honnan tudod melyik stádiumban vagy és mi Számodra az ennek megfelelő kezelés, bővebben itt írtunk) mikor szabad szemmel még egyáltalán nem is látható – kiegészítő módszerként – állandó vagy folyamatos, azaz napi használat mellett hatékony a cellulit ellen. 

Az összes cellulit elleni krém ugyanis csak az egyik okát célozza meg a narancsbőrnek. Csak a bőr alatti zsírtöbblet, esetleg a zsírsejtekben felszaporodott méreganyagok kihajtására koncentrálnak. Márpedig ahogy elérkezünk a cellulit előrehaladottabb stádiumaihoz, a zsír kezd másodlagossá válni.

Amikor a cellulit elleni krém már nem hat

Manapság már szinte alig van olyan nő a Földön, aki ne küzdene a narancsbőr, azaz a cellulit ellen – bizony, még a vékony testalkatú modelleknek és az élsportolóknak is meggyűlik a baja a kis gödröcskékkel! A cellulit oka ugyanis a korábban említett kötőszövet gyengesége és a megdagadt zsírsejtek. Emiatt figyelhető meg az is, hogy a nők közül szinte mindenkinek van narancsbőre, a  férfiaknak pedig nem igazán – erről a más felépítésű bőr szerkezete tehet.

Szeretnél többet megtudni a cellulit, más néven a narancsbőr valódi okairól? Akkor ezt a cikkünket ajánljuk figyelmedbe!

Narancsbőrkezelés otthon a Forever Beauty 4TECH készülékkel.

A narancsbőr ellen szinte minden nő küzd

A narancsbőrt súlyosbító tényezőkről korábban már írtunk részletesen, de a kötőszövet gyengeségét tovább rontja az öröklött, hormonális és alkati kérdés. Emellett gyakori a hízás-fogyás, a terhesség alatt kialakult súlytöbblet, a stressz, a helytelen táplálkozás, az elsavasodás, a folyadékhiány, a szervezetben felgyülemlett méreganyagok és az életkor változásai miatt meglazult kötőszövet is. Az ösztrogénszint csökkenésével (életkor növekedéssel) pedig a bőrt erősítő kollagén és a bőrt rugalmassá tevő elasztin mennyisége is csökken, így válik a bőr vékonyabbá és gyengébbé. Fontos tehát, hogy ne engedjük tovább gyengülni ezeket a kötőszöveteket, illetve kezdjük el minél hamarabb újra erősíteni őket!

Ha a felsorolt okok közül bármelyikkel te is tovább gyengíted bőrödet (pl. fogyás, fogamzásgátló szedése, hormonális probléma, öregedés miatt), akkor nemcsak a cellulit elleni krém kevés, hanem minden olyan módszer is, ami csak a zsírsejtek méretének csökkentésével (diéta, mozgás, masszázs) próbálja csökkenteni narancsbőrödet!

Hogy miért van ez? A cellulit elleni, tényleges eredményt is mutató fellépéshez komplex kezelés szükséges, ami kiterjed a kötőszövet erősítésére és a zsírsejtek mértének csökkentésére is, és mindezt hosszútávon, nem csak eseti jelleggel vagy kúraszerű (nyár előtti) használattal. Tehát fontos, hogy használj egyszerre több módszert és lépj fel hosszú távon, hatékonyan a cellulit ellen!

Narancsbőr elleni krém vagy narancsbőr elleni gép?

Narancsbőr elleni krém vagy narancsbőr elleni gép?

A cellulit ellen hatékonyabban!

Valószínűleg benned is felmerült a kérdés: ha a cellulit elleni krém nem elég hatásos, akkor hogyan lehet felvenni a kesztyűt a makacs narancsbőr ellen? Az igazán hatékony cellulit elleni terápia egyszerre mindkét jelenség ellen hat, vagyis csökkenti a bőr alatti zsírsejtek méretét és megerősíti a kötőszövetet, ezáltal pedig újra feszesebb és simább lesz a bőr.

 A bőr lazaságának erősítését célzottan és főképp mélyreható gépi kezeléssel lehet elérni. A kötőszövet feszesítésére nem sok technológia alkalmas. A legnagyobb múltra a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés tekint vissza, ami már évtizedek óta remek eredményeket tud felmutatni. A rádiófrekvencia a bőr kötőszövetére hatva aktiválja a kollagéntermelő fibroblaszt sejteket, amik ennek hatására több kollagént termelnek és építenek be a kötőszöveti hálózatban. Ennek hatására a bőr feszesebb lesz, tartása javul, a zsírsejtek pedig sokkal nehezebben tudnak kollagén-rostok között áttüremkedni. Ennek hatására javul a cellulit állapota. Az ilyen kezeléseket általában szalonokban végzik, a kúrák árai azonban sok nőt elrettenthetnek, arról nem is beszélve, hogy időigényes, emellett még idegenek előtt is le kell vetkőzni.

Szeretnéd végre hatékonyan eltüntetni a cellulitot, avagy a narancsbőrt, de fogalmad sincs, milyen kezelést érdemes választanod? Akkor kattints ide, mi ugyanis összegyűjtöttük és értékeltük a lehetőségeket!

 

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva