Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr okai, avagy így biztos narancsbőrös leszel

Most kiderül, mi az a két dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha még göröngyösebb és narancsbőrösebb popsit szeretnél a nyárra! :)

Sokkal több nőnek van narancsbőre, mint akinek nincs, ám ennek nem igazán vagyunk tudatában, mert mindenki takargatja. A köztudatba az elhízással karöltve “ette be magát” a jelenség, pedig valójában karcsú alkatú hölgyeken is gyakran jelentkezik. Persze a grafikai programokkal szépen el lehet tüntetni, ezért hírességeken sosem látjuk. Kivéve a neten keringő “leleplező” fotókon.

narancsbor-elleni-kezeles

Narancsbőre rengeteg nőnek van, de mindenki rejtegeti!

Ha már a mai felhalmozó társadalomban ennyire szeretjük megmutatni, hogy mink van, akkor mutassuk meg ezt is! Sőt még fokozhatjuk is a narancsbőr jelenlétét. :)

Nincs narancsbőröd? Még van remény!

A narancsbőr több összetevős folyamat eredménye. Kellenek hozzá meggyengült elasztikus rostok, melyek a bőr rugalmasságát biztosítanák (hogy az képes legyen követni a zsírszövet méretbeli változásait). És a megfelelő helyeken némi zsírtöbbletre is szükség van.

A kor előrehaladtával a kötőszöveti gyengeség óhatatlanul kialakul, ezért a narancsbőr képződésére is egyre nagyobb az esély. Így azok számára is van remény a narancsbőr kialakulására, akiken eddig még nem jelentkezett. 

narancsbőr a fenéken

20 éves kor felett bőröd évi 1-2%-ot veszít kollagéntartalmából, így
lassacskán meglazul és engedi áttüremkedni a zsírsejteket.

Narancsbőr okai közül az örökletes hajlamot se felejtsd el

Aki hajlamos rá, annak egyes testrészein könnyebben alakul ki narancsbőr. Az öröklődés érintheti a kötőszöveti összetételt, de erőteljesebb hatása a zsírszövet megfelelő helyeken történő felhalmozódásának van.

A hölgyek eleve „fogékonyabbak” a narancsbőr kialakulására, aminek oka a női nemi hormonok magasabb szintje a szervezetükben. Ezt erősítheti a sejtek öröklötten fokozottabb érzékenysége ezen hormonok iránt, ami különösen a pubertás, terhesség és menopauza időszaka körül mutatkozik meg. A hajlamot tovább tetézheti a mikrokeringés zavara, a nyirokáramlás elégtelensége, és persze sok más faktor.

narancsbor_okai_cellulit

A nők eleve hajlamosabbak a narancsbőrre, de még ezt is lehet fokozni…

Mit kell tenned a narancsbőrért?

Ha a hajlam megvan, könnyebb a dolgod, de mit tehetsz, ha a genetika nálad kevésbé ösztönzi a narancsbőr kialakulását?

1. Ha eddig nem tetted meg, kezdj el fogamzásgátlót szedni! A fogamzásgátlók, általában az eredetinél erősebb, szerkezetében nem teljesen természetes ösztrogén és progeszteron készítményeket tartalmaznak. Alkalmazásuk fokozza a narancsbőr kialakulásának esélyét. Ráadásul minél hosszabb ideig alkalmazod, annál erőteljesebb lehet a hatás.

narancsbőr fogamzásgátló miatt

Minél tovább szedsz fogamzásgátlót, annál nagyobb az esélyed a narancsbőrre!

2. Fogyassz sok édességet és finomított szénhidrátot! Szervezetünknek folyamatosan szüksége van a megfelelő vércukorszintre, mert sejtjeink ebből nyerik az energiát. A hirtelen megugró cukorszinteket, azonban igyekszik kompenzálni, ezért amint lehet, a raktárakba pakolja. Vannak gyors szöveti raktárak a májban és az izmokban, amik a mai táplálkozás mellett általában hamar telítődnek. A következő lépés már a zsírok építése, vagyis minden vércukorkiugrás egy kis zsírt épít, és ha az a megfelelő helyre kerül, akkor hamarabb lesz narancsbőröd, mint ahogy hízni kezdenél.

narancsbőr cukor miatt

A kiugró vércukorszint zsírt épít. Ha ez jó helyre rakódik,
akkor tökéletes úton haladsz a narancsbőr felé.

Mindezek fokozhatók azzal, hogy sokat fekszel vagy ülsz, és éppen csak annyit mozogsz, ami a munkába járáshoz feltétlenül szükséges. Az izompumpa, a keringés fokozás és a nyirok eltávolításának képessége ugyanis ellened dolgozna a narancsbőrért vívott harcban.

A viccet félretéve :) ha valóban eleged van már a narancsbőrből és szeretnél szembe szállni a csúf hepehupákkal, akkor ide kattintva megtudhatod, hogyan érdemes narancsbőr elleni kezelést választanod!

 

Dr. Gulyás Tamás
orvos-szakértő
NarancsborStop.hu

Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!
Tel.: + 36 30 6303 777
info@narancsborstop.hu

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva