Narancsbőr
Narancsbőr

Ki hajlamos a narancsbőrre és mit tehetünk ellene?

Narancshéjas comb, göröngyös fenék, karfiolos kar – sajnos a legtöbbünk számára ezek nem ismeretlen fogalmak.

Ki hajlamos a narancsbőrre?

Legfőképp a hölgyek, hiszen nekik genetikailag lazább a kötőszövetük (hogy terhesség során kellőképpen meg tudjon nyúlni), ráadásul nagyobb a vízmegtartó képessége is. Emiatt sajnos a nők jobban hajlamosak a narancsbőrre, mint a férfiak; voltaképpen a narancsbőr a nők 90%-át érinti. Persze ettől függetlenül előfordul, hogy urak is szenvednek tőle.

A nők bőre eredendően gyengébb, ezért hajlamosak a cellulitre

Bizonyos genetikai adottságok is befolyásolják a narancsbőr kialakulását, például, ha kifejezetten laza kötőszövetet örököltünk felmenőinktől. Ez gépi testkezelésekkel javítható!

A kisebb-nagyobb túlsúllyal rendelkezőkön nagyobb eséllyel jelennek meg a karfiolos kitüremkedések, ám a vékony nőket ugyanúgy érinti a probléma! A narancsbőr normális BMI-indexnél, átlagos és vékony testalkatnál ugyanúgy felbukkanhat például a combon vagy a fenéken.

A túlfinomított műkaják is okozhatnak narancsbőrt

Az idősebbek szintén hajlamosabbak a narancsbőrre, hiszen az ő anyagcseréjük már jóval lassabb, és ők már kevesebbet mozognak. Ettől függetlenül a fiatalok is jócskán szenvednek a narancsbőrtől napjainkban, hiszen a modern kori táplálkozás tökéletesen megfelel a narancsbőr kialakulásának. Éppen ezért sajnos mostanában már a tinédzserek előtt sem ismeretlen a cellulit.

A narancsbőr kialakulásában szerepet játszik az életmód is. Például amikor az egésznapos ülőmunka és stressz után este szépen lerogyunk a tévé elé és testmozgás helyett inkább a kalóriadús ételek mellett döntünk.

A narancsbőr a vékony, fiatal lányokat sem kíméli

Mit tehetünk a narancsbőr ellen?

A narancsbőr ellen sokat tehetünk életmódváltással, tehát azzal, hogy beépítjük az életünkbe a sportot, a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozást és a sok folyadék fogyasztást. Ám gyakran ez nem elég a sikerhez. Ilyenkor nem ördögtől való, ha profi gépi kozmetikai kezelést is bevetünk a cél érdekében.

Rendszeres mozgással redukálhatjuk a zsírok lerakódását, feszesíthetjük a testet.

Tiszta táplálkozással megelőzhető a méreganyagok (felesleges tartósítószerek, adalékanyagok, színezékek, stb.) bevitele a szervezetünkbe, amire egyáltalán nincs szükségünk, és ezek a káros összetevők sajnos csak rontják az egészségünket és elcsúfítják a megjelenésünket.

Rengeteg tiszta víz fogyasztása ezerszer hangoztatott frázis, mégis se szeri se száma azoknak az embereknek, akik nap, mint nap dehidratálva élnek, és nem értik meg annak fontosságát, hogy a vízre is olyan szükségünk van, mint a levegőre. A sok víz fogyasztása nemcsak az egészségünk megtartása miatt lényegbevágó, hanem esztétikai szerepe is felbecsülhetetlen. Narancsbőr szempontjából például azért fontos a sok folyadék, mert segít a méregtelenítésben; azaz a víz segítségével jóval kisebb mértékben és sokkal később bukkannak majd fel a karfiolok és narancsligetek itt-ott.

Bizonyos szépségápolási szokásokat/gépi kezeléseket szintén javasolt beépíteni a napirendünkbe.

Íme, néhány narancsbőr elleni tipp:

Ha semmi sem használ, válassz
gépi narancsbőr elleni kezelést!

  • Amikor csak lehet, alkalmazzunk hideg-meleg váltózuhanyt, és luffa szivaccsal minden esetben alaposan és lendületesen dörzsöljük át a kritikus területeket, pl. comb/fenék.
   .
  • Lehetőség szerint hétvégente végezzünk nyirokmasszázst azokon a helyeken, amivel nem vagyunk megelégedve. Az igazi spa élmény érdekében használjunk rokonszenves illatú masszázsolajat, s azzal végezzünk erőteljes simító, szív irányába történő mozdulatokat. Ezzel tudjuk serkenteni a vérkeringésünket.
   .
  • Vessünk be különböző narancsbőr elleni gépi kezeléseket, vagy otthoni készülékeket. 

Például a ForeverBeauty otthoni narancsbőr elleni készülékek a szalonok 3 illetve 4 profi anticellulit technológiájával végre valóban megszabadíthatnak a narancsbőrtől!

Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy több év helytelen gyakorlatának eredményét hipsz-hopsz nem lehet eltüntetni. Tehát ha haladást szeretnénk elérni, folyamatosan kell tennünk érte!

Kató Iringó

fehergep_oldalrol_logoval

Profi narancsbőr elleni módszert keresel?

Ismerd meg a Forever Beauty-t!

gomb-bovebben

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva    
>