Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr elleni torna – Melyiket válaszd?

A sportok, az úgynevezett narancsbőr elleni torna azonkívül, hogy az egészségünk megőrzéséhez és lelki egyensúlyunk megtartásához is hozzájárul, még a narancsbőr elleni küzdelemben is hatásos lehet. Különösen a megelőzésben játszhat fontos szerepet, ám nehéz megtalálni azt a mozgásformát, amely célzottan a narancsbőrre hat.

Narancsbőr ellen napjainkban próbálhatsz ki krémet, masszázst és masszírozókat vagy diétákat. Mindegyik különböző hatásfokkal, különböző módokon ér el (ha elér) változást a narancsbőrön. Sokan mindezeken kívül, vagy mindezek mellett pedig a narancsbőr elleni torna jótékony hatásaira teszik le a voksukat – és vajon jól teszik? Nézzük meg!

Melyik narancsbőr elleni torna a leghatékonyabb?

Az a narancsbőr elleni torna a legjobb, amely pontosan a probléma helyén hat, vagyis ott, ahol a cellulit a leglátványosabb. És hogy melyek ezek a területek? Elsősorban a has, a fenék és a comb. A probléma ott kezdődik, hogy a kardio típusú edzések bizony önmagukban nem elengedőek.

Narancsbőr ellen hatékonyan segít a Pilates és a Callanetics.

Narancsbőr ellen hatékonyan segít a Pilates és a Callanetics.

Az ideális és leglátványosabb eredmény elérése érdekében a zsírégető hatású kardio mozgásformákat, és a speciális mélyizom tornákat, mint a Pilates vagy a Callanetics, felváltva kell alkalmaznod a narancsbőrre. Ezzel a felütéssel pedig nézzük is meg, hogy milyen hatással van az előbb említett két mozgásforma a narancsbőrre.

A Pilates és a Callanetics hatása a narancsbőr ellen

Mind a Pilates, mind pedig a Callanetics a gyógytornából származik, ezért kortól függetlenül bárki végezheti őket.

Bár a Pilates már több mint 100 éves múltra tekint vissza, hazánkban csak az utóbbi időben fedezte fel a nagyközönség a jótékony hatásait. Ez a mozgásforma nem csupán a testre, de a lélekre is koncentrál – ebben a jógára emlékeztet –, a gyakorlatok pedig arra a feltevésre épülnek, hogy minden egyes mozdulat egy erőközpontból (powerhouse) indul ki.

Narancsbőr ellen ismételjük ugyanazt a mozgást sokszor lassan.

A mozgás során végezzük ugyanazt a mozdulatot többször, sokszor és lassan

Ezek az erőközpontok pedig éppen a narancsbőrrel különösen érintett területek a testünkön: a has, a csípő, a fenék, valamint a hát. A gyakorlatok tehát kifejezetten ezeket a testrészeket célozzák, így segítenek az enyhébb narancsbőr eltüntetésében.

A Callanetics során az erősítő és a nyújtó gyakorlatok váltakoznak, a végeredmény pedig a teljes alakformálás. Maga a módszer abból áll, hogy a gyakorlatokat egymás után többször végezzük – akár százszor is –, az ismétlések hatására pedig csökken a zsír mérete, a bőr és az izmok feszesebbek lesznek, és nem mellékesen a narancsbőr állapota is javul.

Narancsbőr elleni torna önmagában nem elég!

Bár az olyan szórakoztató sportok, mint a trambulinon történő ugrálás, bizonyítottan hatásosak a narancsbőr ellen, azt ne felejtsük el, hogy a cellulit egy magasabb fokozatában a torna általában már nem elég.

De miért?

Nos, ennek magyarázata a narancsbőr valódi okaiban keresendő. Bár sokan azt vallják, hogy a narancsbőr létrejöttében az egészségtelen étkezés, a stresszes életmód, a mozgáshiány vagy éppen a kávé a felelősek, és bár tény, hogy ezek súlyosbító tényezők, de az igazság az, hogy a narancsbőr létrejötte 2 darab okra vezethető vissza:

  1. A genetikailag gyenge, női kötőszövetre. Talán már Te is észrevetted, hogy a férfiak nem igazán szenvednek a narancsbőr terhétől, és ez nem feltétlenül azért van, mert ők nem szeretnek emiatt panaszkodni. A férfiak és a nők kötőszövete ugyanis merőben eltérő. A nők kötőszövete, bőre ugyanis gyengébb és lazább, ami remekül jön szülésnél, de elég pocsékul a strandon. Hogy miért? Itt jön képbe a narancsbőr második oka…
  2. A nagyméretű zsírsejtekre. Ezek ugyanis, mivel a női kötőszövet genetikailag gyenge, könnyedén kitüremkednek a kötőszöveti rostok között, ami a férfiak esetében nem történhet meg.

fj

Mi a tanulság ebből?

Az, hogy a narancsbőr eltüntetéséhez egy olyan módszer szükséges, ami ezt a két okot célozza meg hatékonyan. Csakhogy a narancsbőr elleni torna esetében ez nem igazán valósul meg, ugyanis edzhetsz bármennyit, azzal a kötőszövetedet nem tudod erősíteni. Serkentheted az anyagcseréd és ezáltal csökkentheted a zsírsejtek méretét, de a narancsbőr nem fog megszűnni. Erre ugyanis csak a bőröd feszesítése és megújítása képes.

Szeretnél még többet tudni a narancsbőr valódi okairól és azok alapján a megfelelő kezelésről? Akkor ezt a cikket Neked találtuk ki!

Hogy küzdhetsz tehát a leghatékonyabban a karfiolos kinézetű bőr ellen?

Ha a zsírcsökkentés, tehát a narancsbőr elleni torna mellett a bőröd megújítására is odafigyelsz. Erre például a rádiófrekvenciás kezelések kiválóan alkalmasak, ugyanis segítségükkel pontosan a bőröd kötőszövetét erősítheted, ezáltal megszüntetve a narancsbőrt. Ráadásul mindezt napjainkban már úgy is kivitelezheted, hogy nem kell egy szépségszalonban, vadidegenek között feszengeni, ugyanis már a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni gép is képes a narancsbőr eredményes kezelésére – otthon.

Ezt a szuper rádiófrekvenciás testfeszesítő technológiát már a Forever Beauty 4TECH otthoni narancsbőr elleni készülékbe is beépítették, amely 4 zsírcsökkentő és bőrmegújító kozmetikai kezelés együttes erejével lendül támadásba a narancsbőr fő okai ellen!

Eredményes narancsbőr elleni otthoni készüléket keresel?

Ismerd meg a Forever Beauty 4TECH gépet!

gomb-bovebben

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva