Narancsbőr
Narancsbőr

Melyik narancsbőr elleni torna hatékony?

A sportok, azonkívül, hogy az egészségünk megőrzéséhez és lelki egyensúlyunk megtartásához is hozzájárulnak, még a narancsbőr elleni küzdelemben is hatásosak lehetnek. Különösen a megelőzésben játszhatnak fontos szerepet, ám nehéz megtalálni azt a mozgásformát, amely célzottan a narancsbőrre hat.

Melyik narancsbőr elleni torna a leghatékonyabb?

Azok a narancsbőr elleni tornák a legjobbak, amelyek pontosan a probléma helyén hatnak, vagyis ott, ahol a cellulit a leglátványosabb. És hogy melyek ezek a területek? Elsősorban a has, a fenék és a comb, ahol a kardio típusú edzések bizony önmagukban nem elengedőek.

Narancsbőr ellen hatékonyan segít a Pilates és a Callanetics.

A legjobb az, ha a zsírégető hatású kardio mozgásformákat, és a speciális mélyizom tornákat, mint a Pilates vagy a Callanetics, felváltva alkalmazzuk a narancsbőrre, így érhető el ugyanis a leglátványosabb eredmény.

A Pilates és a Callanetics hatása a narancsbőr ellen

Mind a Pilates, mind pedig a Callanetics a gyógytornából származik, ezért kortól függetlenül bárki végezheti őket.

Bár a Pilates már több mint 100 éves múltra tekint vissza, hazánkban csak az utóbbi időben fedezte fel a nagyközönség a jótékony hatásait. Ez a mozgásforma nem csupán a testre, de a lélekre is koncentrál – ebben a jógára emlékeztet –, a gyakorlatok pedig arra a feltevésre épülnek, hogy minden egyes mozdulat egy erőközpontból (powerhouse) indul ki.

Narancsbőr ellen ismételjük ugyanazt a mozgást sokszor lassan.

A mozgás során végezzük ugyanazt a mozdulatot többször, sokszor és lassan

Ezek az erőközpontok pedig éppen a narancsbőrrel különösen érintett területek a testünkön: a has, a csípő, a fenék, valamint a hát. A gyakorlatok tehát kifejezetten ezeket a testrészeket célozzák, így segítenek az enyhébb narancsbőr eltüntetésében.

A Callanetics során az erősítő és a nyújtó gyakorlatok váltakoznak, a végeredmény pedig a teljes alakformálás. Maga a módszer abból áll, hogy a gyakorlatokat egymás után többször végezzük – akár százszor is –, az ismétlések hatására pedig csökken a zsír mérete, a bőr és az izmok feszesebbek lesznek, és nem mellékesen a narancsbőr állapota is javul.

A narancsbőr elleni torna önmagában nem elég!

Bár az olyan szórakoztató sportok, mint a trambulinon történő ugrálás, bizonyítottan hatásosak a narancsbőr ellen, azt ne felejtsük el, hogy a cellulit egy magasabb fokozatában a torna általában már nem elég.

fjA narancsbőr megjelenésében rengeteg tényező közrejátszik, a genetikától kezdve az étkezésig, a stresszes életmódtól a depresszióig. A gödröcskék kialakulásában a bőr gyengeségének vagy meglazulásának is óriási szerepe lehet. Ilyenkor a narancsbőr eltüntetéséhez bőrünk feszesítése, megújítása is szükséges, amire a narancsbőr elleni torna sajnos nem képes. 

Tehát a leghatékonyabban akkor küzdhetsz az undok karfiolok ellen, ha a zsírcsökkentés (pl. narancsbőr elleni torna) mellett bőrödet is megújítod, amire pl. a rádiófrekvenciás kozmetikai kezelések kiválóan alkalmasak!

 

forever_beauty-4tech_gep_narancsbor_ellen_mozgas-1

Ezt a szuper rádiófrekvenciás testfeszesítő technológiát már a Forever Beauty 4TECH otthoni narancsbőr elleni készülékbe is beépítették, amely 4 zsírcsökkentő és bőrmegújító kozmetikai kezelés együttes erejével lendül támadásba a narancsbőr fő okai ellen!

Ha szeretnél róla többet megtudni, azonnal klikkelj ide vagy próbáld ki ingyenesen, hogy a bőrödön is megtapasztald hatását!

Nagy Enikő

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva    
>