Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr kezelés – A nőknek nehezebb

Elgondolkoztál már azon, hogy miért csak a nők panaszkodnak narancsbőrük miatt? Jó, jó a férfiak – bár hiúk – nem beszélnek a kozmetikai problémáikról. Itt azonban más a helyzet. A nőknek valóban sokkal hamarabb, és súlyosabban alakul ki cellulitja vagy narancsbőre. És az is igaz, hogy a probléma sokkal több nőt érint, mint férfit.

Narancsbőr kezelés kulcsa nem is az életmód?  

Sokat lehet arról hallani, hogy a lerakódott méreganyagok, a helyi zsír, a savasodás, a stressz, a kialvatlanság stb. kedveznek a narancsbőr kialakulásának, illetve súlyosbítják annak állapotát. Így a megfelelő diéta, életmód segít a narancsbőr megelőzésében. Ezt hallván még bosszantóbb, hogy még azok a férfiak sem szenvednek a problémától, akik sokkal kevesebbet tesznek az egészségükért, mint te. Akkor lehet, hogy nem is az életmód a kulcs a narancsbőr ellen?

A narancsbőr elleni küzdelem a nők életét keseríti meg. De vajon miért csak őket érinti ez a probléma?

Női bőr szerkezete

Noha ezt így kijelenteni nem lehet, mivel az említett tényezők valóban hozzájárulnak a narancsbőr súlyosbodásához, a magyarázat a női bőr eltérő szerkezetében, illetve a hormonális hatásokban rejlik. A bőrt a benne lévő kötőszöveti hálózat úgy tartja a helyén és egyben. A rostok szép sorjában lehorgonyozzák a bőrt a bőr alatti szövetekhez. Ez a kötőszöveti rostszerkezet a nők esetén inkább párhuzamos, míg a férfiaknál keresztirányú elemekből épül fel.

Képzelj egy búzamezőt, ahol a búzaszálak a földet összekötik a kalászokkal. A kalászok alkotják a bőr külsejét. A kalászok szép rendszetten állnak, de ha kicsit is meglazulnak, megnyúlnak, ráadásul közéjük nagy gumilabdákat tuszakolsz, akkor a kalászok rétege elveszti egyenletes, sima felületét és rajta behúzódások jelennek meg. Na így alakul ki a narancsbőr is, csak a gumilabdák a zsírsejtek. Ez volt a női bőr, szép rendezett rostokkal, mint a szekrényben élére hajtott ruhákkal.

Férfi bőr szerkezete

A férfiak bőrének rostszerkezete ezzel ellentétben nem párhuzamos rostszerkezetű, így itt nem jellemző a búzaszálas hasonlat. Ezt a rostszerkezetet inkább egy cserjéshez kellene hasonlítani, ahol a rostok egymást keresztezve tartják a bőrt. Mielőtt férfitársaink megsértődnének, ez a szerkezet is szabályos és rendezett, csak nem merőleges a bőrre. Itt is betüremkedhet a zsír, de behúzódások ennek hatására sokkal kevésbé tudnak kialakulni.

Narancsbőr – Semmi sem fekete vagy fehér

Azért érdemes megjegyezni, hogy semmi sem fekete és fehér, és a női és férfi bőr sem kétféle lehet. Itt inkább a két szélsőséget mutattuk be, és mindenki elhelyezkedik valahol a skálán. Így vannak nők, akiken sosem alakul ki narancsbőr és vannak férfiak, akik úgy küzdenek a narancsbőr ellen, mint a nők. Nagy általánosságban mégis elmondható, hogy ez a helyzet.

Létezik megoldás narancsbőr ellen!

Narancsbőr kezelés – Mit tehetsz?

Annak érdekében, hogy a narancsbőr ellen szembe tudj szállni, természetesen mindent meg kell tenni a zsír kordában tartásáért, a savak és toxinok időszakos ürítéséért. Így a narancsbőr kezelés során a cellulit masszázsok, a hideg meleg vizes váltózuhany, a keringésfokozó narancsbőr elleni krémek stb. segíthetnek a narancsbőr átmeneti javításában és a súlyosbodás késleltetésében, de az igazi narancsbőr elleni megoldást csak a kötőszöveti szerkezet megújításával érhetjük el. Nem elég ugyanis a labdákat leereszteni, azok úgyis újra felfújódnak, hanem a búzaszálakat is meg kell erősíteni, hogy kevésbé legyenek arrébb nyomhatóak. Épp ezért a keringésfokozó és zsírbontó eljárásokat mindig ki kell egészíteni kollagénmegújítást stimuláló eljárással, amit csak fizikai eszközökkel érhetsz el.

A kötőszöveti rostok nagy része kollagénból áll, ami a kötőszövet fő fehérjéje. Így általában – mint ahogy mi is – nem kötőszöveti rostmegújításról, hanem kollagén megújításról beszélnek.

Narancsbőr kezelés biztos módja: a kollagén megújítás

A kollagén megújítására legrégebben alkalmazott bevált és mára teljesen biztonságos módszer a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés. Igen bőrfeszesítés. Általában ezzel a szóval írják le ugyanis azt a technológiát, ami a narancsbőr kezelés során be is válik. A rádiófrekvencia hőt juttat a bőr kötőszöveti rostjainak rétegébe, és ez a hőhatás a kollagéntermelő sejteket arra készteti, hogy új kollagént termeljenek. Így a megnyúlt rostok újra erősek lesznek. Más szóval az elhajlott búzaszálak helyett új erős szálak nőnek. Tehát a narancsbőr kezelés eredményes lesz!

Ha tehát te is a narancsbőr ellen küzdesz, mindenképp érdemes egy ilyen narancsbőr elleni eszközt is bevetned a mielőbbi siker érdekében. Az eredményes otthoni narancsbőr kezelésről ide kattintva olvashatsz!

Dr. Gulyás Tamás

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva    
>