Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr kezelés – A nőknek nehezebb

Elgondolkoztál már azon, hogy miért csak a nők panaszkodnak narancsbőrük miatt? Nem, nem azért, mert ők imádnak sopánkodni. (De tényleg!) Itt bizony más a helyzet, a férfiaktól ugyanis valóban távolabb áll a narancsbőr kezelés gondolata. Valahogy a nőknek sokkal hamarabb és súlyosabban alakul ki a cellulitja, más néven narancsbőre. És az is igaz, hogy a probléma sokkal több nőt érint, mint férfit.

Ami igazán humoros az egészben, hogy régen kifejezetten a jólét jelének tekintették a narancsbőrt. Igen, jól olvastad.

Általában ugyanis főleg azoknál a nőknél volt szembetűnő, akik az adott érában az átlagnál bőségesebben tudtak táplálkozni, a társadalmi státuszuk miatt pedig nem kellett dolgozniuk, mert mindent a szolgáik végeztek el helyettük. Sőt, abban az időben a narancsbőrt – talán éppen a fenti okok miatt – még szexinek és vonzónak találták, amin ma már inkább elképedünk. Mert hogyan is lehetne az egyenetlen bőrfelszín, vagy a csöppet sem szívderítő látványt nyújtó zsírdudorok kívánatosak? Nehéz elképzelni, ugye? Pedig akkoriban a narancsbőr eltüntetése nem volt különösebb cél, viszont már akkoriban szembetűnt az embereknek, hogy bizony a narancsbőr valahogy túlnyomó többségében a nők “kiváltsága”. Vagy, ahogy manapság mondanánk, átka.

De miért van ez? Véletlen, vagy áll valami a dolog mögött? És mit lehet tenni ellene?
Nézzük csak!

Narancsbőr kezelés kulcsa nem is az életmód?  

Sokat lehet arról hallani, hogy a lerakódott méreganyagok, a helyi zsír, a savasodás, a stressz, a kialvatlanság stb. mind kedveznek a narancsbőr kialakulásának, illetve súlyosbítják annak állapotát. Ennek megfelelően elméletileg a megfelelő diéta, életmód segít a narancsbőr kezelés esetén. Ezt hallván még bosszantóbb, hogy még azok a férfiak sem szenvednek a problémától, akik sokkal kevesebbet tesznek az egészségükért, mint te. Akkor lehet, hogy nem is az életmód a kulcs a narancsbőr ellen?

A narancsbőr elleni küzdelem a nők életét keseríti meg. De vajon miért csak őket érinti ez a probléma?

A női bőr szerkezete a ludas

Noha ezt így kijelenteni nem lehet, mivel az említett tényezők valóban hozzájárulnak a narancsbőr súlyosbodásához, (és arról, hogy hogyan kezelheted ezen súlyosbító tényezőket hatékonyan, itt írtunk) a magyarázat a női bőr eltérő szerkezetében, illetve a hormonális hatásokban rejlik.

A bőrt a benne lévő kötőszöveti hálózat úgy tartja a helyén és egyben. A rostok szép sorjában lehorgonyozzák a bőrt a bőr alatti szövetekhez. És itt jön a különbség: ez a kötőszöveti rostszerkezet a nők esetén inkább párhuzamos, míg a férfiaknál keresztirányú elemekből épül fel.

Képzelj egy búzamezőt, ahol a búzaszálak a földet összekötik a kalászokkal. A kalászok alkotják a bőr külsejét. A kalászok szép rendszetten állnak, de ha kicsit is meglazulnak, megnyúlnak, ráadásul közéjük nagy gumilabdákat tuszakolsz, akkor a kalászok rétege elveszti egyenletes, sima felületét és rajta behúzódások jelennek meg. Na így alakul ki a narancsbőr is, csak a gumilabdák a zsírsejtek.

És akkor ilyen a férfi bőr szerkezete

A férfiak bőrének rostszerkezete ezzel ellentétben nem párhuzamos rostszerkezetű, így itt nem jellemző a búzaszálas hasonlat. Ezt a rostszerkezetet inkább egy cserjéshez kellene hasonlítani, ahol a rostok egymást keresztezve tartják a bőrt. Mielőtt férfitársaink megsértődnének, ez a szerkezet is szabályos és rendezett, csak nem merőleges a bőrre. Itt is betüremkedhet a zsír, de behúzódások ennek hatására sokkal kevésbé tudnak kialakulni.

Narancsbőr – Semmi sem fekete vagy fehér

Azért érdemes megjegyezni, hogy semmi sem fekete és fehér, és a női és férfi bőr sem kétféle lehet. Itt inkább a két szélsőséget mutattuk be, így mindenki a skála két végpontja között helyezkedik el. Ennek megfelelően vannak nők, akiken sosem alakul ki narancsbőr és vannak férfiak, akik úgy küzdenek a narancsbőr ellen, mint a nők. Nagy általánosságban mégis elmondható, hogy bizony a nőknek nagyon problémát okoz a narancsbőr.

Létezik megoldás narancsbőr ellen!

Narancsbőr kezelés – Mit tehetsz?

Annak érdekében, hogy a narancsbőr ellen szembe tudj szállni, természetesen mindent meg kell tenni a zsír kordában tartásáért, a savak és toxinok időszakos ürítéséért.

Amennyiben a narancsbőröd még a korai stádiumok egyikében van (hogy milyen stádiumok vannak, hogyan kell azoknak megfelelően kezelni a narancsbőrt és hogy vajon Te melyikbe tartozol, arról itt tudsz olvasni) a narancsbőr kezelés során a cellulit masszázsok, a hideg meleg vizes váltózuhany, a keringésfokozó narancsbőr elleni krémek is segíthetnek a narancsbőr átmeneti javításában és a súlyosbodás késleltetésében. Ezen házilag kivitelezhető és elérhető módszerekről itt írtunk bővebben.

Azonban amennyiben Neked a narancsbőröd már felállva és a bőröd összecsípése nélkül is látható, akkor valódi narancsbőr elleni megoldást csak a kötőszöveti szerkezet megújításával érhetsz el. Visszatérve a búzamezős hasonlatunkra, nem elég ugyanis a labdákat leereszteni, azok úgyis újra felfújódnak, hanem a búzaszálakat is meg kell erősíteni, hogy kevésbé legyenek arrébb nyomhatóak. Épp ezért érdemes olyan gépi kezeléseket előnyben részesíteni, ahol a keringésfokozó vagy zsírbontó eljárásokat kollagénmegújítást stimuláló eljárással egészítenek ki.

Narancsbőr kezelés biztos módja: kollagén narancsbőrre

Kollagén narancsbőrre? Hogy jön ide a kollagén? Nos, a kötőszöveti rostok nagy része kollagénból áll, ami a kötőszövet fő fehérjéje.

Akár genetikai adottságokból fakadóan, akár a kor előrehaladtával fogyatkozik bőrödben a kollagén, (igen, sajnos idővel még kevesebb is lesz belőle, ne is mondd) hiába próbálod a kollagént narancsbőrre való kollagén tablettákkal pótolni – a valódi, hosszantartó kötőszövet erősítő hatáshoz a Te kötőszövetednek a kollagéntermelését kell serkenteni.

narancsbőr-kezeles

Kollagén narancsbőrre? Ez azért fontos a narancsbőr kezelésed szempontjából, mert a kollagéntermelés serkentésével erősítheted a gyenge női kötőszöveted.

A kollagén megújítására legrégebben alkalmazott bevált és mára teljesen biztonságos módszer a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés. Igen, bőrfeszesítés. Általában ezzel a szóval írják le ugyanis azt a technológiát, ami a narancsbőr kezelés során be is válik.

A rádiófrekvencia hőt juttat a bőr kötőszöveti rostjainak rétegébe, és ez a hőhatás a kollagéntermelő sejteket arra készteti, hogy új kollagént termeljenek. Így a megnyúlt rostok újra erősek lesznek, a zsírsejtek pedig nem tudnak áttüremkedni rajtuk. Eredmény? Semmi narancsbőr! Az elhajlott búzaszálak helyett új erős szálak nőnek, a narancsbőr kezelés pedig eredményes lesz!

Ha pedig egy egészen biztos megoldást szeretnél, akkor a narancsbőr kialakulásának mind a két okát kell megcéloznodnem csak a gyenge női kötőszövetet, hanem az azon áttüremkedő zsírsejtek problematikáját is. Mert bár elsősorban a kötőszövetedet kell erősítened, de mindig azok a gépi kezelések szolgálnak bombabiztos megoldással, amelyek emellett még a zsírsejtek méretét is csökkentik, például ultrahangos mélymasszázzsal.

Szeretnél már végre hatékonyan fellépni a narancsbőr ellen, de fogalmad sincs, hogyan láss hozzá és milyen lehetőségeid vannak, meg aztán azt sem tudod ezek a lehetőségek hogyan viszonyulnak a pénztárcádhoz? Akkor ezt az összefoglaló cikket Neked találták ki, amiben megismerheted az összes narancsbőr elleni módszert, és azt is megtudhatod, Neked melyikre van szükséged!

Dr. Gulyás Tamás

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva