Narancsbőr
Narancsbőr

Miért nem hatékony a legtöbb narancsbőr elleni kezelés?

Az egyetlen jó dolog a narancsbőrben, hogy ő legalább biztosan nem akar téged elhagyni – a rossz azonban az, hogy az érzés esetedben valószínűleg sajnos nem kölcsönös. Éppen ezért ismerős lehet az érzés, amikor először véled felfedezni a combodon vagy fenekeden megbúvó gödröcskéket és kitűzöd magad elé a célt, hogy akárhogyan is, de megszabadulsz tőlük, legyen szó bármilyen narancsbőr elleni kezelésről is.

Innentől kezdve pedig előkaparod az internet összes bugyrában elérhető cikket, tanácsot és tippet, amelyek a narancsbőr elleni kezelésekről szólnak (ezekről bővebben itt olvashatsz) – legyen szó házi praktikákról, drogériás termékekről vagy különböző szalonkezelésekről. Amennyiben pedig a narancsbőr elleni hadjáratban most hozzánk is elértél, valószínűleg már megfogalmazódott benned a kétely, hogy az általad kipróbált módszerek valahogyan nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.

De miért van ez? Mit lehet tenni az ügy érdekében? Meg lehet egyáltalán szabadulni a narancsbőrtől és ha igen, hogy? Most mindenre fény derül, ne aggódj!

Először azonban ahhoz, hogy megértsd miért nem működnek egyes termékek és meg tudd különböztetni azokat a narancsbőr elleni kezelési módszereket, amelyek valóban hatásosak, beszélnünk kell arról, hogy miért is alakul ki a narancsbőr.

Narancsbőr gyorstalpaló: Mit kell tudnod?

A stádiumok

Bár a csapból is az folyik, hogy a narancsbőr okozói az egészségtelen táplálkozás és a testmozgás hiánya, no meg a dohányzás, a kávé és egyéb életmódbeli tényezők, a helyzet az, hogy bár ezek kétségkívül súlyosbítják a narancsbőr állapotát, valójában nem ezek okozzák azt. Ennél fogva hiába változtatsz az életmódodon, bár egészséged és tested meg fogja azt hálálni, attól függően, hogy a narancsbőröd milyen stádiumban van, azt nem igazán fogja érdekelni.

Merthogy ahogyan azt észrevehetted, a Te narancsbőröd máshogy néz ki, mint a szomszéd asszony narancsbőre, ennél fogva ami Neked beválik, az Neki talán nem – és fordítva. Hiszen van, akinél az előbb említett súlyosbító tényezők kiiktatása és helyreállítása máris megoldja a problémát (ezekről a súlyosbító tényezőkről és kezelésükről egyébiránt itt írtunk), de ez pusztán azért van, mert annak a személynek még egy korai stádiumban van a narancsbőre, ahol ezek a megoldások még hatnak. És hogy honnan tudod, hogy a Te narancsbőröd milyen stádiumban van? Erről itt beszéltünk részletesen, érdemes utánajárnod.

narancsbor-elleni-kezeles

A narancsbőr harmadik stádiumától már ajánlott professzionális, gépi kezelés is narancsbőr ellen.

Az a 2 valódi ok

Most, hogy elmondtuk, hogy az egészségtelen életmód “pusztán” egy súlyosbító tényezője a narancsbőrnek, ám nem fedi le a teljes igazságot, nem árt beszélnünk a narancsbőr 2 valódi okozójáról. Ezek a következők:

  1. A – férfiakéval szembeni – gyenge és laza női kötőszövet, amit még tovább gyengíthet genetikai hajlam, azaz öröklött tényezők.
  2. A megnagyobbodott zsírsejtek, amik így könnyedén áttüremkednek a gyenge női kötőszöveten, megjelenítve a jellegzetes narancsbőrös vagy karfiolos kinézetet.

Ezért van az, hogy az egészségtelen életmód a narancsbőr helyzetét tovább rontja, hiszen a helytelen táplálkozás például csak további salakanyagokat eredményez a zsírsejtekben, amik egyre nagyobbá válnak és még jobban kitüremkednek. És ezért van az is, hogy a férfiak azért nem panaszkodnak a narancsbőr miatt, mert hiába esznek meg focimeccs közben egy zacskó chipset és döntenek le egy korsó sört, az ő kötőszövetük kellőképpen erős ahhoz, hogy a megnagyobbodott zsírsejtjeiket ne engedje áttüremkedni.

Amennyiben többet szeretnél olvasni a narancsbőr valódi okairól és azok kezeléséről, figyelmedbe ajánljuk ezt a cikket, most azonban menjünk is tovább és beszéljünk arról, hogy ennek fényében miért nem tudtál eddig megszabadulni a narancsbőrtől.

Ezért nem hatékonyak egyes narancsbőr elleni kezelések

narancsbor

A gélezést utálod, de nincs időd kozmetikushoz járni?

Bár csábítóan hangzik beszerezni egy jól csengő narancsbőr elleni krémet, és talán már meg is tetted ezt – nem hibáztatunk, mind jártunk már itt -, ám előbb érdemes átgondolnod, hogy megéri e.

Szinte minden kozmetikai cég kínál narancsbőr elleni krémeket, géleket, zseléket, és ezek, mivel viszonylag olcsók, igen könnyű elcsábulni vásárláskor, és a kosárba dobni egy tégellyel. Ezzel megnyugtatod a lelked, hogy tettél valamit a narancsbőr ellen, ám sajnos a későbbiekben mindig kiderül, hogy valójában csak a pénzedet herdáltad el feleslegesen. Ezek a krémek, bár a narancsbőr egyes stádiumaiban még eredménnyel járhatnak, (erről bővebben itt írtunk), amennyiben a narancsbőröd már állva is látszódik, esélytelennek bizonyulnak.

Ugyanez a helyzet a testtekercseléssel, ami lényegében a krémek hosszabb időn át történő időzése a bőrön, a különböző masszírozó gépekkel, de még a szalonban elvégzett egyes kezelésekkel is. Utóbbiak kategóriájába általában masszázsok tartoznak, amik nem elég, hogy rendkívül fájdalmasak, de folyamatos ismétlést igényelnek, így igencsak magasra rúghat az áruk.

Mint látod, módszerekből nincs hiány, de legtöbbjükkel csak csekély javulás érhető el, aminek több oka is van. Abban megegyezhetünk, hogy

ha egy probléma valóban hatékony kíván lenni, akkor a fent említett két okot kezeli hatékonyan, tehát erősíti a gyenge női kötőszövetet, valamint a megnagyobbodott zsírsejtek méretét csökkenti.

Sok esetben tehát az a baj az adott módszerrel, hogy nemes egyszerűséggel nem hatol le a probléma gyökeréig, ezáltal pedig pusztán felszíni kezelést nyújt. A diéták méregtelenítenek ugyan, de a már meglévő narancsbőrt nem tüntetik el. A masszírozók, illetve a nyirokkeringést stimuláló terápiák pedig ismét csak a vizesedést csökkentik, míg a narancsbőr ellen használatos krémek nem jutnak be elég mélyen ahhoz, hogy valódi eredményt érjünk el velük, nevezetesen a gyenge női kötőszövet irha rétegéig.

Így hiába költesz drága szalonkezelésekre, ha nem a megfelelő szalonkezelést választod, ami valódi eredményt nyújt, sajnos a narancsbőröd marad.

De akkor mi a megoldás?

Nos, a narancsbőröd állapotának megfelelő kezelést kell választanod. Ehhez remek segítséget nyújt ez az átfogó cikk, melyben összegyűjtöttük Neked a lehetséges opciókat, Neked pedig már csak döntened kell, melyik a Neked való.

narancsbőr a popsin

Már nem mersz shortot felvenni? Komplex narancsbőr kezelésre van szükséged!

Komplex narancsbőr elleni kezelés

A narancsbőr előbbiekben említett 2 problémájára természetesen már vannak megoldások és módszerek, amik nem csak szalonokban érhetők el, de már otthonodban is. Ezek vagy hatékonyan erősítik a gyenge női kötőszövetet, vagy eredményesen csökkentik a zsírsejtek méretét.

Nézzük is meg, hogyan működnek és mit tudnak ezek a bizonyos narancsbőr ellen alkalmazott technológiák:

1. Rádiófrekvenciás bőrfeszesítés (multipoláris RF)

Napjaink egyik leghatékonyabb, műtét nélküli bőrfeszesítő eljárásaként a kollagén-termelés felpörgetésével tartósan megújítja, erősíti, fiatalítja a bőrt, így nagy szerepet játszik a narancsbőr eltüntetésében, ráadásul javítja a test kontúrját is. Hatása révén a narancsbőrt okozó megnagyobbodott zsírsejtek már egyáltalán nem, vagy sokkal kevésbé tudnak áttüremkedni a meglazult kötőszöveten.

2. Ultrahangos mélymasszázs 

A nyirokkeringés és a sejtanyagcsere gyorsításával képes a zsírsejtek méretét célzottan csökkenteni és ezáltal hatásos narancsbőr kezelést véghez vinni. Ezen kívül azért is hasznos az ultrahangos mélymasszázs, mert segítségével különféle hatóanyagokat juttathatunk a bőr mélyebb rétegeibe a narancsbőr ellen.

3. Vörös LED fényterápia 

Fokozza a vér- és nyirokkeringést, valamint segíti a kollagén termelődését.

4. Vibrációs masszázs 

Javítja a helyi vér- és nyirokkeringést, ezzel segít csökkenteni a narancsbőrös terület vizesedését, valamint gyorsítja a rádiófrekvenciás és ultrahangos kezelések hatására felszabaduló zsírok elszállítását is.

A narancsbőr ellen azonban csak olyan narancsbőr elleni kezelés ér el sikert, ami komplex, valamennyi problémát kezelő megoldást nyújt. Alkalmazhatnak rajtad olyan kezeléseket, amik ezen fent említett 4 technológia egyikére képesek – ám a valódi hatás érdekében ezeket bizony ötvözni kell. Ami még nagyon fontos, hogy ez a komplex terápia mindenképpen tartalmazza a rádiófrekvenciás bőrfeszesítést, ugyanis az elsődleges szempont az, hogy a kötőszöveted erősebb legyen.

Hiába csökkentik ugyanis a zsírsejtek méretét, azok újra meg fognak előbb vagy utóbb dagadni, ezáltal pedig, ha a kötőszöveted még mindig gyenge, ismét áttüremkednek rajta.

Mivel a különböző terápiás módszerek folyamatos, rendszeres alkalmazása jelentősen megterheli az embert – mind anyagilag, mind pedig időbeli szempontból, így jó hírként hangozhat, hogy napjainkban már olyan komplex otthoni gépekben is megtalálhatóak ezek a technológiák együtt, mint a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni gép.

Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni gép – 4 technológia egyesítése a komplex narancsbőr elleni kezelésért.

Bizony.

Ez a kompakt kis gép ugyanis mind a fent említett 4 technológiát magába foglalja, így nem csak a gyenge kötőszövetet erősíti, de a zsírsejtek méretét is csökkenti, ezáltal hosszantartó és látványos hatást eredményezve. Mindezt lényegesen költséghatékonyabb módon, mintha drága szalonkezelésekre járnál, és ami a legfontosabb: sokkal időhatékonyabb módon is, hiszen ki se kell tenned a lábad a lakásodból, és akár kedvenc sorozatod nézése közben is végezheted a kezelést.

Szeretnéd megismerni a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni gépet? Akkor olvass tovább ide kattintva!

Nagy Enikő

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva