Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr ellen masszírozzunk?

Ha a narancsbőr elleni módszereket keresgélünk, akkor bizonyosan a narancsbőr elleni masszírozásra is rátalálunk. Ez az a módszer, amit a legtöbb nő legalább egyszer kipróbál, legyen szó kézi vagy gépi masszírozásról.

Masszázs vagy masszírozó? Nem mindegy!

Masszázs

Masszőr, vagy kozmetikus végzi a kezelést, ami a vizesedést csökkenti és a keringést fokozza. A kézi masszázs viszonylag célzott, azonban hatása meg sem közelíti a gépi kezelések hatékonyságát. Sokszor fájdalmas a terápia, valamint az is sok kellemetlenséggel járhat, hogy időpontokat kell foglalni, szalonba kell menni és legtöbbször az ilyen kezelések ára nem túl olcsó.

Masszírozók

A gépi narancsbőr elleni masszázskezelések kínálata elég széles és hasonló elven is dolgoznak. Javítják a helyi vérkeringést és a nyirokáramlást, amely az anyagcseréből származó salakanyagok kb. negyedének elszállításáért felelős.

A narancsbőr elleni masszírozó gépek a narancsbőrös terület vizesedésének csökkentésére nyújtanak lehetőséget. A narancsbőr elleni masszázs és masszírozás tulajdonképpen segíthet megelőzni, hogy a nyirok a szövetek közt megrekedjen, vizet szívjon magához és nyiroködéma alakuljon ki. A nyiroködéma önmagában ugyan nem narancsbőr, de fokozhatja a narancsbőr „karfiolos” kinézetét. Ráadásul a szövetek közt rekedő salakanyagok egy része idővel a zsírsejtekbe is bekerülhet, ami már valódi narancsbőrt is okozhat. A vizesedés csökkentésére egyébként minden olyan kezelés jó, amely fokozza a helyi nyirokkeringést (pl. ultrahangos mélymasszázs, vibrációs masszázs).

Beválik a masszázs narancsbőr ellen? Ez itt a nagy kérdés!

Beválik a masszázs narancsbőr ellen? Ez itt a nagy kérdés!

A narancsbőr elleni masszázs hatékonysága

A narancsbőr kezdeti fázisában, mikor még ép a kötőszövet, akkor a lúgosítást, a salakanyag kiürítését nagyszerűen tudja támogatni egy narancsbőr elleni masszírozás. Minden más esetben, mikor már a kötőszöveti rostokra kell hatnunk, akkor ez a módszer is kevés lehet önmagában.

A narancsbőr valódi okai megcélozva!

Ha a zsírsejtek méretére kell hatnunk, halljuk eleget, hogy a megfelelő mozgással, életmóddal, folyadékfogyasztással szép eredményeket érhetünk el, viszont ez is egy nagyon egyoldalú megközelítés.

Nagyon fontos, hogy a másik fő probléma, az, hogy a férfiakétól eltérő a női kötőszövet. A mi kötőszövetünk lazább szerkezetű, ami hasznos és tökéletes a terhesség idején a bőr folyamatos tágulásához, azonban a további életszakaszokban nem mindig a kellemes oldalát mutatja.

Ezt a képet rontja tovább az öröklött vagy hormonális kötőszöveti gyengeség, a gyakori a hízás-fogyás, a terhesség alatt kialakult súlytöbblet, a stressz, a helytelen táplálkozás, az elsavasodás, a folyadékhiány, fogamzásgátlók használata, a szervezetben felgyülemlett méreganyagok és az öregedés. Fontos tehát, hogy ne engedjük gyengülni a kötőszövetet, illetve kezdjük el, minél hamarabb erősíteni őket.

A sport és a helyes táplálkozás mindenképp javasolt nemcsak szépségünk, hanem egészségünk szempontjából is, azonban a narancsbőr ellen érdemes más „praktikákat” is bevetni.

Éppen ezért, ha te is örökletesen gyengébb szerkezetű bőrrel rendelkezel, akkor a legtöbb narancsbőr elleni módszer számodra kevés, így a narancsbőr elleni masszírozás és masszírozók is.

A narancsbőrt házilag csak egyes fokozatban érdemes.

A narancsbőr elleni masszírozók hatása sokszor kevés

Mi a megoldás?

Használj egyszerre több módszert, hogy komplexen és hatékonyan dolgozz a narancsbőr ellen! Mint ahogy már korábban említettük, a sport és a megfelelő táplálkozás nagyon fontos, de nem elég! Ezek a módszerek a zsírsejtek méretét csökkenthetik ugyan, de a narancsbőr elleni harcban a meglazult kötőszövet erősítése a fő szempont, ez pedig nem sikerülhet akciószerű, időszakos kezelésekkel, csak rendszeres és folyamatos terápiával.

Kezdeti stádiumban, fiatalabb korban elegendő kezelések lehetnek: narancsbőr elleni krémek, masszírozás, masszírozók, testtekercselés – ezek a kezelések főként csak felületi módszerek, a probléma igazi gyökerére nem hatnak.

Későbbi stádiumban lévő narancsbőr, idősebb kor esetén szükséges kezelések: ha mindenképp meg szeretnél szabadulni a narancsbőrtől, akkor ebben a stádiumban már professzionális gépi kezeléseket is igénybe kell venned, mint például az UH mélymasszázs, a vörös LED fényterápia, vagy ami bizonyítottan a kötőszövet erősíti, a rádiófrekvenciás testfeszesítés, ami azonnal összerántja a megnyúlt kollagén rostokat és nem engedi áttüremkedni a zsírsejteket.

Hatékonyan a narancsbőr ellen!

A narancsbőr elleni masszírozókkal szemben a szépségszalonok már sokkal hatékonyabb és eredményesebb módszerekkel várják a testükkel elégedetlen hölgyeket. A gépi kezeléseket külön-külön és egymással kombinálva is használják, de mivel a különböző anticellulit kozmetikai kezelések hatása és hatékonysága is igen eltérő lehet, ezért mindig több eljárás kombinációját ajánlott alkalmazni. Bár az ilyen jellegű kezelések javarészt eredményesek, hátránya is van, méghozzá az, hogy egy-egy kezelés meghaladja a több ezer Ft-ot, egy teljes kúra ára pedig több százezer Ft-ba is kerülhet – ami lássuk be, nem túl pénztárcabarát megoldás. (Arról nem is beszélve, hogy érdemes utókezeléseket is csinálni.)

Szerencsére azonban találkozhatunk már néhány olyan otthoni készülékkel is, amibe sikerült a profi kozmetikai technológiákat beépíteni. Ezek közül is azokat a készülékeket érdemes előnyben részesíteni melyekben több technológiát egyesítettek a siker érdekében. A kényelmesség és a rugalmasság pedig ebben a rohanó világban nem elhanyagolható szempont, ha egy nő fel szeretné venni a harcot a narancsbőrrel. Az otthoni kezeléssel nemcsak időt és pénzt spórolhatsz, de sokkal diszkrétebben, az otthonod kényelmében tudod feszesebbé varázsolni bőrödet!

fehergep_oldalrol_logoval

Profi narancsbőr elleni módszert keresel?

Ismerd meg a Forever Beauty-t!

gomb-bovebben

Nagy Enikő

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva    
>