Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr elleni masszírozó készülék – Tényleg hat?

Napjainkban már számos narancsbőr elleni készülék áll rendelkezésedre, amelyeket az otthonodban használhatsz. Persze, a kérdés ilyenkor mindig az, hogy ezek milyen hatékonyságúak, illetve, hogy valóban ott támadják-e a narancsbőrt, ahol kell. És ha már itt tartunk, lehet-e egyáltalán a masszírozásra, mint narancsbőr elleni módszerre tekinteni?

Ezen kérdések megválaszolása érdekében először nézzük meg, mi a különbség a narancsbőr elleni masszázs, valamint a narancsbőr elleni masszírozó készülék ellen.

Masszázs vagy narancsbőr elleni masszírozó készülék? Nem mindegy!

Narancsbőr elleni masszázs

Masszőr, vagy kozmetikus végzi a kezelést, ami a vizesedést csökkenti és a keringést fokozza. A kézi masszázs viszonylag célzott, azonban hatása meg sem közelíti a gépi kezelések hatékonyságát. Ne úgy képzeld ám el, mint egy kellemes wellness hétvégi masszázst! A narancsbőr elleni masszírozó kezelés ugyanis fájdalmas terápia, valamint az is sok kellemetlenséggel járhat, hogy időpontokat kell foglalni, szalonba kell menni és legtöbbször az ilyen kezelések ára sem túl olcsó.

Narancsbőr elleni masszírozó készülék

Javítja a helyi vérkeringést és a nyirokáramlást, amely az anyagcseréből származó salakanyagok kb. negyedének elszállításáért felelős. A narancsbőr elleni masszírozó készülék a narancsbőrös terület vizesedésének csökkentésére nyújt lehetőséget. A narancsbőr elleni masszázs és masszírozás tulajdonképpen segíthet megelőzni, hogy a nyirok a szövetek közt megrekedjen, vizet szívjon magához és nyiroködéma alakuljon ki. A nyiroködéma önmagában ugyan nem narancsbőr, de fokozhatja a narancsbőr „karfiolos” kinézetét. Ráadásul a szövetek közt rekedő salakanyagok egy része idővel a zsírsejtekbe is bekerülhet, ami már valódi narancsbőrt is okozhat.

narancsbor-elleni-masszazs

A narancsbőr elleni masszázs a nyirokkeringést és a salakanyagok eltávolítását fokozza.

Mit tud a narancsbőr elleni masszírozó készülék?

A narancsbőr eltüntetésére számtalan narancsbőr elleni masszírozó készülék található, amelyek mind azt ígérik, hogy használatukkal csökkenthető a makacs cellulit. Valóban igaz lenne ez az ígéret, és csupán a vér- és nyirokkeringés fokozásán keresztül meg lehet szabadulni ettől a kellemetlen tünettől?

A válasz erre egyértelműen nem!

A masszírozókból – nem túlzás ezt állítani – millióféle létezik. Az egyszerű kézi vagy elektromos görgős eszközöktől a vákuumos készülékekig terjed a kínálat, ami már szinte zavarba ejtő, az eredmény viszont lelombozó.

Az összes ilyen narancsbőr elleni masszírozó készülék ugyanis csak a vérkeringést fokozza vagy az ödémát csökkenti, de legfőképp inkább csak közérzet javító szerepe van. Ha használod valamelyiket, úgy érzed hogy tettél valamit a bőrödért, de ez sokszor kevésnek bizonyul. A vibrációs masszázsok persze nem haszontalanok, de jelentőségük más módszerek hatékony kiegészítésében rejlik a szövetek fellazítása által. Egy narancsbőr elleni masszírozó készülék csak a masszőrt spórolja meg, és helyette egy kevésbé célzott masszázst kapsz. Hatóanyagot azonban ezzel is juttathatsz be.

Ha a masszírozó eszközt hatóanyag bejuttatásra használod, akkor egyel közelebb léptél a megoldáshoz, hiszen egyes anyagcserefokozó, zsírbontó és keringés javító hatóanyagok képesek a narancsbőr kezdeti stádiumában hatást elérni. Ez a hatás a bőr alatt jelenlevő zsírtöbblet kihajtásában jelentkezik, de nem célozza meg a kötőszövetet.

Szeretnéd megtudni, hogy a Te narancsbőröd melyik stádiumban van és milyen kezelésre van szüksége? Kattints erre a cikkünkre!

Szót kell még ejtenünk a vákuumos masszázseszközökről. A vákuum segíthet a nyirokkeringés javításában, ami a helyi ödémák csökkentésében fontos szereppel bírhat. Sajnos a mérleg másik oldala a kötőszöveti elemek nyújtása, rongálása. A vákuum masszázs így nemhogy nem javítja, de hosszútávon még rontja is a problémát. A kötőszövet lazításával, rongálásával, azt gyengítve, egy idő után fokozza a narancsbőr kifejeződését.

Van olyan narancsbőr elleni masszírozó készülék, amik csak a nevében masszírozó, de nem a hagyományos masszázsra hasonlít működése. Ezek hatékonyabb zsírbontást képesek elérni, de a kötőszövetre ugyanúgy nem hatnak.

Márpedig a narancsbőr kialakulásának csak az egyik összetevője a kitüremkedő zsírtöbblet. A zsír a meggyengült kötőszöveten át türemkedik ki. Így a narancsbőr kezelésekor a kötőszövet állapotának javítása talán fontosabb, mint a zsírsejtekben tárolt zsír és méreganyagok kiürítése. Ha a cellulit már egy előrehaladottabb stádiumban van, vagyis a hepehupák álló helyzetben is jól láthatóak, akkor elsődlegesen a kötőszövetet kell megcélozni.

És ez miért van így?

 

A narancsbőr valódi okai megcélozva!

Nagyon fontos, hogy a másik fő probléma az, hogy a férfiakétól eltérő a női kötőszövet. A mi kötőszövetünk lazább szerkezetű, ami hasznos és tökéletes a terhesség idején a bőr folyamatos tágulásához, azonban a további életszakaszokban nem mindig a kellemes oldalát mutatja.

Ezt a képet rontja tovább az öröklött vagy hormonális kötőszöveti gyengeség, a gyakori a hízás-fogyás, a terhesség alatt kialakult súlytöbblet, a stressz, a helytelen táplálkozás, az elsavasodás, a folyadékhiány, fogamzásgátlók használata, a szervezetben felgyülemlett méreganyagok és az öregedés. Fontos tehát, hogy ne engedjük gyengülni a kötőszövetet, illetve kezdjük el, minél hamarabb erősíteni őket.

Amennyiben  narancsbőr valódi okaival és azok hatékony kezelésével szeretnél megismerkedni, akkor mindenképpen figyelmedbe ajánljuk ezt a cikkünket a témáról.

A sport és a helyes táplálkozás mindenképp javasolt nemcsak szépségünk, hanem egészségünk szempontjából is, azonban a narancsbőr ellen érdemes más „praktikákat” is bevetni.

Éppen ezért, ha te is örökletesen gyengébb szerkezetű bőrrel rendelkezel, akkor a legtöbb narancsbőr elleni módszer számodra kevés, így a narancsbőr elleni masszírozás és a narancsbőr elleni masszírozó készülék is.

narancsbor-kezeles-otthon

A hatékony narancsbőr kezeléshez a bőr kötőszövetét is erősíteni kell.

Narancsbőr eltávolítása ultrahangos mélymasszázzsal

Az ultrahangos mélymasszázs készülékek magas frekvenciájú hanghullámai akár 4-6 centiméter mélyen is képesek behatolni a bőr kötőszövetének rétegeibe, már sokkal hatékonyabbak.

Ezzel a módszerrel ugyanis fellazítható a kötőszövetekben lerakódott méreganyag, csökkenthető a zsírsejtek mérete, és feszesíthető a bőr, ami már önmagában is eredményeket képes produkálni.

Azonban ne feledjük: a narancsbőrt nem csupán a zsírsejtek megnövekedett mérete okozza! Kialakulásának másik fő oka, hogy a kötőszövet valamilyen okból (pl. fogamzásgátló szedése, öregedés miatt) meggyengült, így könnyen áttüremkednek rajta a nagyra duzzadt zsírsejtek. Tehát a zsírsejtek méretének csökkentése önmagában kevés a megfelelő eredményhez.

Narancsbőr elleni masszírozó készülék helyett komplex kezelés!

Bár a narancsbőr elleni masszázs hatásai egyértelműen pozitívak, a narancsbőr megszüntetéséhez komplex narancsbőr elleni terápia szükséges, amely a narancsbőr két fő okát egyszerre kezeli. Azaz

  1. erősíti a bőr meglazult szerkezetét és
  2. csökkenti a zsírsejtek méretét.

Kiváló megoldás, ha a narancsbőr eltüntetése érdekében az ultrahangos mélymasszázst rádiófrekvenciás bőrfeszesítéssel kombináljuk. Az utóbbi módszer a kötőszövet kollagénhálóját is hatékonyan megújítja, meggátolva ezzel a zsírsejtek áttüremkedését. Így már jelentősen megkönnyíthető a narancsbőr eltávolítása.

Ilyen kezelések korábban csak szépségszalonokban, borsos áron voltak elérhetőek, azonban mára szerencsére otthoni készülékkel is végezhető komplex narancsbőr elleni terápia.

A Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készülékben ugyanis 4 forradalmi technológia egyesül. A benne alkalmazott

  • vörös LED terápia és vibrációs masszázs ugyanis fellazítja a szöveteket és fokozza a zsírsejtek keringését,
  • az ultrahangos mélymasszázs fokozza a zsírsejtek anyagcseréjét, segíti a zsírleadást, zsugorítja a zsírsejteket.
  • A koronát az egész folyamatra a rádiófrekvenciás kezelés teszi fel, melynek hatására fokozódik a bőr kollagéntermelése, így az egész bőr megújulását támogatja.

 Így nem kell kozmetikushoz járnod, időpontot egyeztetned, mások előtt levetkőznöd. Tehát a magad kozmetikusa lehetsz, hiszen narancsbőr eltüntetése így már otthon is lehetséges!

A narancsbőr eltüntetése már otthon is lehetséges!

A narancsbőr eltüntetése már otthon is lehetséges!

Szeretnéd díjmentesen, mindenféle kötelezettség nélkül kipróbálni a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készüléket? Akkor kattints ide!

 

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva