Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr ellen fedd fel a valódi okokat!

Talán már észrevetted, hogy múlni nem akaró narancsbőr ellen szorgalmasan bevetett krémek, masszírozók, pakolások, diéták és edzéstervek valahogy csak nem akarják eltüntetni a kis (vagy nagy) gödröcskéket a bőrödről. Ez nem azért van, mert nincs megoldás a narancsbőrre – pusztán az a helyzet, hogy ezek a módszerek nem a probléma valódi okaira hatnak.

De ha felfeded azt a 2 darab valódi okot, ami a narancsbőrt okozza, máris lényegesen hatékonyabban tudod felvenni a narancsbőr ellen a harcot. Milyen szerencse, hogy nem is kell sokat kutatnod ezek után az okok után – hát, itt is vannak.

Narancsbőr ellen a 2 valódi ok megoldásával

Nők és azok a gyenge kötőszövetek

Még véletlenül sem célunk tovább szítani a harcot a nemek között, de sajnos ez tény: a nők kötőszövete sokkal lazább és gyengébb, mint a férfiaké. Ezért is áll fent az a helyzet, hogy a férfiakon nem igazán láthatsz narancsbőrt, bármit is csinálnak, a felnőtt nőknek azonban 90%-a küzd a narancsbőr ellen.

Ez senkinek sem a hibája, nemes egyszerűséggel csak arról van szó, hogy evolúciós okoknál fogva fontos, hogy a női kötőszövet lazább legyen, hiszen ez remekül jön például szülésnél. (Kevésbé jól rövidnadrág választásnál.) 

A jelenségben közrejátszanak még továbbá az eltérő hormonális folyamatok, a nők bőrének különleges szerkezete (pl. több és nagyobb méretű bőr alatti zsírsejt; eltérő kollagénrost-szerkezet; terhességhez jól alkalmazkodó, rugalmasabb bőr).

Az alapvetően gyenge női kötőszövethez az a nem elhanyagolható tényező is csatlakozik, hogy ha még emellett öröklött hajlamod vagy problémásabb genetikád van, akkor garantált a narancsbőr és az is, hogy az eltüntetése nem lesz egy sétagalopp. A helyzet azonban az, hogy sem erről, sem a kötőszöveti tulajdonságaidról nem tehetsz.

Ráadásul nem csak a gyenge kötőszövet és a genetika az oka azonban a gödrök megjelenésének, ugyanis van még egy kulcsfontosságú okozója a narancsbőrnek, amiről – szerencsére vagy sajnos – bizonyos mértékben tehetsz.

Azok a megnagyobbodott zsírsejtek

A probléma az, hogy míg a férfiak kötőszövete elég erős ahhoz, hogy ne engedje át még a nagyobb zsírsejteket se (ezáltal pedig nem látszódik a bőrükön semmi), addig a laza női kötőszöveten bizony nagyon könnyedén áttüremkednek a zsírsejtek. A zsírsejtek mérete és mennyisége is lehet részben genetika függvénye, ám itt az is közrejátszik, hogy bizony az egészségtelen életmód, a nem megfelelő élelmiszerek fogyasztása és a mozgásszegény mindennapok alaposan megnövelik az esélyét a zsírsejtek megdagadásának.

Nos, most már tudod, hogy mi az a 2 ok, ami ténylegesen meghatározza a narancsbőrt. Ezek bizony nem azok a tényezők, amiket a női magazinok előszeretettel emlegetnek, bár tény, hogy őket sem hagyhatjuk szó nélkül…

Nagyméretű zsírsejtek + gyengébb szerkezetű bőr = makacs narancsbőr!

És akkor még jönnek a súlyosbító tényezők

Vannak ugyanis a narancsbőrnek súlyosbító tényezői is, ezek az öröklött hajlamon kívül a stressz, a dohányzás, a gyakori alkoholfogyasztás, a fogamzásgátlók szedése vagy éppen a hízás-fogyás folytonos váltakozása. Ezekről a súlyosbító tényezőkről részletesebben itt írtunk.

A „leggyilkosabb” kombináció a súlyosbító tényezők között azonban a helytelen táplálkozás (pl. túlfinomított, szénhidrát dús és mesterséges adalékokat tartalmazó élelmiszerek) és a mozgásszegény életmód (helyi keringés lassulása) jelenti. A kalóriadús műkaják ugyanis szinte „felpumpálják” a zsírsejteket, a mozgáshiány miatt csökkent keringés pedig nem engedi, hogy a halmozódó salakanyagok kiürüljenek.

Általában ezekre az okokra, avagy sokkal inkább súlyosbító tényezőkre hatnak a különböző diéták és az edzés, amik egyébként magukban rendkívül hasznosak már csak az egészséges életmód szempontjából is, és ezáltal a narancsbőr ellen is érhetnek el eredményt, ám az, ahogy a krémek és masszázsok, masszírozók okozta eredmények, mégsem látványos és semmiképpen sem tartós.

Hogy miért? Azért, mert nemes egyszerűséggel nem a valódi okokra hatnak, csak felületi, tüneti kezelést nyújtanak. A narancsbőr elleni torna és a narancsbőr elleni diéta ugyanis pusztán általános, egész testre ható megoldást nyújt, nem célzottan a narancsbőrre hatnak.

3+1 ok, amiért a hagyományos narancsbőr kezelés általában nem hoz javulást

  1. Hatásuk felületi, így nem a probléma gyökerét kezelik, lásd narancsbőr elleni krém.
  2. Csak a vizesedést csökkentik, lásd narancsbőr elleni masszírozók.
  3. Méregtelenítést végeznek, lásd testtekercselők.
  4. Nem célzott a hatásuk, lásd sport.

Narancsbőr ellen 2 fronton

Tehát ha valóban fel akarod venni a harcot a narancsbőr ellen és nem csak a lelked megnyugtatása végett szeretnél különböző eszközöket bevetni, akkor egy olyan módszert kell találnod, ami a probléma fent említett, valódi okaira hat:

  1. A meglazult női kötőszövetet erősíti.
  2. A zsírsejtek méretét csökkenti.

Ezáltal a zsírsejtek nem fognak tudni áttüremkedni a kötőszöveten és a narancsbőrnek búcsút inthetsz.

Ennek érdekében általában az emberek nagy többsége krémeket szokott bevetni, ám azok hatása sajnos elenyésző, hiszen maximum a bőr víz- és zsírtartalmát tudják növelni. Ahhoz azonban, hogy a narancsbőrre tudj hatni, a bőr irha rétegébe kellene lejuttatni ezeket a hatóanyagokat. Sajnos azonban a krémek nem célzottak és nem tudnak lejutni ilyen mélységbe ahhoz, hogy hatékonynak nevezhessük őket.

narancsbor-ellen

Narancsbőr ellen bevethetsz krémet, masszázst, illóolajat és ősi tibeti imát – ha nem a probléma valódi okait célzod meg, semmit sem érnek.

Ezért lehet a második eshetőség a testtekercselés vagy a nyirokmasszázs, esetleg a mezoterápia. Előbbi esetén feltételezheted, hogy mivel az a módszer célja, hogy a hatóanyagok mélyebbre jussanak, elérik az irha réteget és ott ki tudják fejteni a hatásukat – ám tévedsz. Sajnos ez a 3 módszer sem tud ott hatni, olyan mélységben, ahol szükség lenne rá.

Erre ugyanis az olyan technológiák képesek, mint a

  • kavitációs zsírbontás, ami egyenesen a zsírsejteket tünteti el,
  • a rádiófrekvencia, ami a bőrt újítja meg a kollagén stimulálásával,
  • az ultrahangos mélymasszázs, ami javítja az sejtanyagcserét és csökkenti a zsírsejtek méretét, vagy
  • a LED fényterápia, ami serkenti a kollagén termelését, javítja a sejtanyagcserét, és hozzájárul a zsírsejtek zsugorodásához.

A valóban hatékony narancsbőr elleni módszereket itt gyűjtöttünk össze.

Ezekkel pusztán annyi a probléma, hogy bár kétségkívül hatékonyak, mégis ugyanúgy kúraszerű használatuk szükséges, nem beszélve arról, hogy a valóban eredményes hatáshoz a különböző technológiák együttes használata szükséges – ez pedig rendkívül magas árat eredményezhet a végén.

Narancsbőr ellen megoldás

Van azonban megoldás a narancsbőrre, ami nem csak, hogy a valódi okokra hat, de még ráadásul a pénztárcádat is kíméli. 

Napjainkban ugyanis már van olyan narancsbőr elleni készülék, ami több technológiát egyesítve hatékonyan lép fel a narancsbőr ellen – és a legjobb? Hogy ez egy otthon alkalmazható gép, amelyben elérhető a rádiófrekvenciás testfeszesítés, az ultrahangos mélymasszázs, a kavitációs zsírbontás és a LED fényterápia is.

Őt Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni gépnek hívják. Szeretnél részletesebben megismerkedni vele?

Eredményes narancsbőr elleni otthoni készüléket keresel?

Ismerd meg a Forever Beauty 4TECH gépet!

gomb-bovebben

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva