Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr kezelés házilag

A női praktikák tárháza szinte kifogyhatatlan, nincs ez másként narancsbőr kezelés esetében sem. Ha csak az internetet böngésszük, már akkor rengeteg narancsbőr elleni házi módszert találhatunk, amik egyeseknél hatékonyabbak, másoknál viszont fabatkát sem érnek.

Miért van ez, mi a valóság és mi a megoldás? Nézzük meg!

A „tuti tippek” és „legjobb módszerek” mögött rejlő igazság

Biztos Téged is próbáltak már behúzni a csőbe ezekkel a hangzatos szalagcímekkel, azonban jobb, ha tudod, hogy általában az efféle cikkekben felsorolt módszerek nem nyújtanak teljes körű megoldást a narancsbőr ellen.

Tudtad?

Két alapvető oka van ugyanis a narancsbőr kialakulásának: a női bőr lazább szerkezete, amin tovább ronthat több tényező is (pl. műkaják, cukros üdítő italok, fogamzásgátló, örökletes tényezők vagy az életkor előrehaladása), valamint a zsírsejtek megnövekedett mérete. Ez azt jelenti, hogy ha el akarod tüntetni a narancsbőröd, akkor egy olyan megoldás kell, ami ezt a két problémát orvosolja!

És itt az egyik legnagyobb gond, hogy a női magazinok túlságosan általánosítanak. Az tény és való, hogy a nők közül szinte mindenki küzd a narancsbőr ellen, (hogy miért, arról itt írtunk) de mivel mindenkinek teljesen más a teste, a genetikája, az életmódja, ezért ami lehet, hogy valakinek bevált, az nem biztos, hogy másnak is be fog. A másik fő probléma pedig abban rejlik, hogy ezeknek a tippeknek sokszor nem járnak utána, szakértelem nélküli, felületes információkkal próbálják csalogatni az olvasókat.

Narancsbőr kezelés – Min múlik a siker?

Ezért van az, hogy sokszor nem értjük, hogy egy-egy házi praktika, amit olyan sokan dicsérnek, miért nem sikeres nálunk. Hiszen ha annyi nőnek segített, akkor be kellett volna válnia, ehelyett csak az időt pazaroltuk, vagy pénzt dobtunk ki egy haszontalan termékre.

Narancsbőr elleni kezelés otthon házilag géppel megoldva.

A narancsbőr kezelés házilag kényelmes, de nem mindig eredményes.

Ahhoz ugyanis, hogy megtaláljuk a számunkra ideális narancsbőr kezelést, nem csak azzal kell tisztában lennünk, mi a narancsbőr kialakulásának 2 fő oka. Azt is be kell tudnod határolni, hogy a narancsbőröd milyen stádiumban van.

fjA narancsbőrnek ugyanis 5 fokozata is van, ezért fordulhat elő, hogy az a módszer, ami enyhébb esetben javíthat a bőr állapotán, az a makacs narancsbőrre semmiféle hatással nincsen.

Hogy honnan tudod megfejteni, hogy Neked mégis melyik stádiumban van a narancsbőröd? Ebben a cikkben írtunk erről.

Most azonban nézzük csak meg melyek azok a házi megoldások, amiket narancsbőr kezelés címen szoktak ajánlani!

Milyen narancsbőr kezelés alkalmazható házilag?

Váltózuhany: zuhanyzás közben váltogatni kell a meleg és a hideg hőmérsékletet, ezzel fokozva a keringést.

Tekercselés: Az első számú kedvenc, hiszen olcsó és bárki számára elérhető kezelés – azonban nem árt tudni, hogy a kezdeti narancsbőrrel még talán meg tud birkózni a módszer, de a mélyebb gödröcskék ellen már esélye sincs.

Infraszauna: Keringésfokozó és anyagcsere-serkentő hatásai miatt kedvelt, az infravörös sugarak a bőr mélyebb rétegeibe is behatolnak, ezért is hatékonyabb, mint a sima szauna.

Narancsbőr elleni krémek: ezek a készítmények főként a keringést fokozzák olyan összetevők segítségével, mint a koffein, azonban a narancsbőr fő okaival nem tudják felvenni a kesztyűt.

Rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás: Tény, hogy az egészség mindennél fontosabb, és a narancsbőr ellen is hatásosak lehetnek ezek a módszerek – fiatalabb korban, vagy amikor még csak a nyomás hatására látszik a narancsbőr. Később már ennél több kell…

Masszírozók: Sokan – tévesen – azt gondolják, hogy a különböző masszírozók teljes mértékben megszabadítanak minket a narancsbőrtől. Ugyan segíthetnek megelőzni, hogy a nyirok a szövetek közt megrekedjen, vizet szívjon magához és nyiroködéma alakuljon ki, de a meglazult bőr felett nincs hatalmuk.

Ezek a kezelések a szervezet számára nagyon hasznosak, hiszen tisztító és méregtelenítő hatásuk jót tesz az egészségnek, a narancsbőr ellen azonban kevésnek bizonyulnak. Miért?

 

A narancsbőrt házilag csak egyes fokozatban érdemes.

Vajon az én narancsbőröm milyen fokozatú? Kattints ide és tudd meg! >>

Ha a krémeket, kencéket, illóolajakat vesszük górcső alá, melyeket a narancsbőr eltüntetésére, vagyis a cellulites állapot a javítására fejlesztettek ki, azt találjuk, hogy általában anyagcserefokozó és keringésjavító összetevőket tartalmaznak. Minőségi különbség közöttük abban lehet, hogy hatásuk milyen tartós, illetve, hogy milyen mélyre jutnak be a bőrbe. Hatásuk tehát a helyi zsírtöbblet csökkentése, de sajnos a kötőszövetre, ami a narancsbőr kialakulásának másik komponense, nem hatnak. Szeretnél a narancsbőr elleni krémekről bővebben olvasni? Akkor ezt a cikkünket figyelmedbe ajánljuk!

A szivacsos dörzsölésnek vagy váltózuhanynak sok köze még a zsírbontáshoz sincs, azok főként keringésjavító, gyulladáscsökkentő és közérzet javító hatásúak. Alkalmazásukat követően  közvetlenül javulhat a bőr állapota, de középtávon már nincs hatásuk. 

A fogyasztó nadrágok és a testtekercselés szintén arra jók, hogy fokozzák az anyagcserét és a keringést a velük borított területen, így fokozzák a helyi zsírbontást. Tehát ezek is csak a zsírsejtekben felhalmozódott zsír ürítését célozzák és nem adnak választ a kollagénhálózat meggyengülésének kérdésére. 

A narancsbőr kezelését mindig komplexen kell megközelíteni!

Fontos, hogy a narancsbőr kezelés mindig összhangba legyen hozva a probléma okával. Ez pedig nem csak a méreganyagok felhalmozódása, a helyi ödéma, vagy zsírfelhalmozódás. A kötőszöveti gyengeség minden esetben hozzájárul a problémához kinél nagyobb, kinél kisebb mértékben. A házi praktikák tehát általában csak az enyhébb tüneteknél hatékonyak, a látható narancsbőr eltüntetéséhez viszont már komplex kezelések szükségesek. Komplexen azt értjük, hogy a probléma minden okát egyszerre célozzuk meg. Vagyis mind a kötőszövet hosszútávú feszesítése, mind pedig a megduzzadt zsírsejtek zsugorítása is meg kell hogy valósuljon a narancsbőr kezelés során. 

A kötőszöveti állapot javításának kulcsa a rádiófrekvenciás kezelés. Ez ugyanis képes a kötőszöveti kollagéntermelő sejteket kollagénképzésre sarkallni, ezáltal a narancsbőr fő okát megcélozni. Ha ezt a módszert egészítik ki hatékony zsírbontó kezeléssel, akkor egy ütős kombináció jön létre. 

A kozmetikai szalonokban általában külön kezeléseket végeznek a fenti problémára, de fejlődőben vannak a technológiákat kombináló narancsbőr kezelő eszközök is.

Ilyen kombinált narancsbőr kezelő eszköz már nem csak szalonokban, de otthoni használatban is elérhető, mellyel is időt és pénzt megtakaríthatsz meg és a kezeléseket otthoni kényelmedben, és saját időbeosztásod szerint végezheted.

Narancsbőrkezelés otthon kényelmesen házilag géppel.

Narancsbőr kezelés otthon kényelmesen házilag géppel.

Szeretnél végre hatékonyan fellépni a narancsbőr ellen, de fogalmad sincs, hogy hogyan válaszd ki a megfelelő kezelési módszert, technológiát, vagy éppen gépet? Ne aggódj, mi segítünk! Ebben az összeállításunkban összegyűjtöttük Neked a szóba jövő narancsbőr kezeléseket, Neked már csak el kell döntened, melyik a Neked való!

 

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva