Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr ellen 5 módszerrel!

Itt a nyaralás a nyakadon, de még nem sikerült a narancsbőr ellen megfelelő megoldást találni? Ne aggódj, nem vagy egyedül, sajnos a nők többsége küzd a narancsbőr ellen. Szerencsére még nincs késő, olvasd el Dr. Gulyás Tamás életmódszakértőtanácsait narancsbőr ellen!

Miért alakul ki a narancsbőr?

A narancsbőr egy egyenetlen felszínű, néhol kisebb, nagyobb behúzódásokkal tarkított, esetenként tésztás megjelenésű bőrt jelent.

A narancsbőr kialakulásának 2 fő feltétele van:

1. Olyan rugalmatlan kötőszöveti rostszerkezet, ami a felhalmozódott zsírcsomagocskák alakját nem követi, így behúzódásokat okoz a bőr felszínén. Ezt felnagyítva úgy képzelhetjük el, mint a kötözött sonka felszínét, ahol a merev fonalak között kitüremkedik a sonka anyaga.

Sajnos a hölgyek hajlamosabbak a narancsbőr kialakulására, mivel a női bőr kollagén és elasztin szerkezete más módon horgonyozza le a bőr alatti zsírszövetet. Erről bővebb információt ide kattintva olvashatsz! Ennek hormonális okai vannak, mert a férfi nemi hormonok csökkenésekor a férfiak hajlama is fokozódik narancsbőr kialakulására. A női nemi hormonok hatására ráadásul a medencetájékon, a combokon és a hason könnyebben halmozódik fel a felesleges zsír, épp ezért a narancsbőr is ezeken a területeken jelenik meg elsőként.

2. Zsírfelhalmozódás a bőr alatti kötőszövetben.

A zsírfelhalmozódásban főként az életmód, a cukoringadozást okozó étrend, a savasító salakanyagokat eredményező táplálkozás és a stressz játszanak fő szerepet.

Mit tehetsz narancsbőr ellen?

Változtass az étrendeden

– Kezdd a napot egy nagy pohár citromos vízzel, és pár csepp olíva olajjal.

Ne igyál üdítőt, még 100%-ost sem; szomjadat vízzel oltsd.

Kerüld a finomított szénhidrátokat: főként fehér pékárut, fehér tésztát és édességeket.

– Minimalizáld a hús és zsíros ételek fogyasztását.

– Egyél sok nyers zöldséget.

Ne csipegess, de ha nassolni támad kedved, egyél répát, brokkolit, almát és kevés magvat.

– Kerüld el a nagy testtömeg ingadozásokat, ez megterheli a zsírt megtartó kötőszöveteket is.

Mozogj többet

Minél többet sétálj, gyalogolj, használd ki a csapadékmentes napokat.

– Mozogj minden nap, de nem szükséges kemény terhelés.

– Iktass be egy órás mozgásprogramot az életedbe, melyet heti minimum kétszer végzel.

Fokozd a keringésed

A narancsbőrre hajlamos terület nyirok és vérkeringésének biztosítása kiemelt szereppel bír.

– Érdemes az érintett testfelületeket átmasszírozni.

– Alkalmanként alkalmazz hideg-meleg vizes zuhanyt.

Ne hordj feszes, szoros ruhákat, melyek rontják az érintett testrészek keringését.

Használj kozmetikumokat kifejezetten narancsbőr ellen

Az anticellulit krémek széles tárházzal bírnak. Összetevőik között szerepel az L-karnitin, a koffein, a fahéj, illetve gyógynövények közül például a borostyán, a körömvirág, a vadgesztenye, a mogyoró levél és az ázsiai tigrisfű (gotu kola).

Az olyan krémeket, amiket kifejezetten narancsbőr ellen készítettek, folyamatosan érdemes alkalmazni, bedörzsölni. Tudatában kell lennünk azonban, hogy felszívódásuk korlátozott, hiszen a bőrnek komoly védő funkciója is van a külső hatásokkal, így kemikáliákkal szemben is. Épp ezért a narancsbőr ellen az ilyen hatóanyagoktól nagyobb mértékű hatást csak akkor várhatunk, ha gépi módszerekkel (rádiófrekvencia, ultrahang) segítjük bejuttatásukat a bőr mélyebb rétegeibe.

narancsbor-elleni-krem

A narancsbőr elleni krémek felszívódása korlátozott!

Masszázzsal

A narancsbőr ellen főként kétféle kezelés terjedt el. Mindkettő célja a keringés javítása, a zsírfelhalmozódás csökkentése, a hatóanyagok felszívódásának fokozása illetve a kollagén, elasztin termelő sejtek működésének fokozása. Mindezek eredményeként komoly szerkezeti átalakulást lehet elérni. Tudni kell azonban, hogy ezek a masszázsok eszméletlenül fájdalmasak tudnak lenni, és még az esetükben remélhető átalakulásokhoz is időre van szüksége a szervezetnek. Valódi eredmény csak 1-2 hónapon keresztül és rendszeresen alkalmazott finom technikákkal lehet elérni. Szerencsére ezek a narancsbőr elleni kozmetikai kezelések már otthon is elérhetők.

Rádiófrekvencia a narancsbőr ellen

A rádiófrekvenciás kezelés nagy frekvenciával rezgő elektromágnes hullámmal történő kezelés. A bőr ellenállása miatt a rezgés hatására felmelegszik, és a keletkezett hőhatás összerántja a kollagén rostokat, illetve újraképződésüket serkenti. Ez a ránckezelő eljárások alapja is, de a narancsbőr egyenetlen rostszerkezetét is hatékonyan újítja meg.

A rádiófrekvencia a rostok összerántásával korai eredményt ad, viszont a kollagén termelő sejtek működésének serkentésével hosszú távon is hat. A legtartósabb cellulit elleni eredményt ezzel a módszerrel lehet elérni. A komfort, a szebb és gyorsabb hatás érdekében a többi módszer bármelyikével kombinálható.

Meg kell említeni, hogy az imént említett narancsbőr elleni kozmetikumok hatóanyagainak felszívódását, beépülését, így hatékonyságát is fokozza.

narancsbor-elleni-kezeles

Hatékonyan a narancsbőr ellen, gépi kezeléssel!

Ultrahangos mélymasszázs narancsbőr ellen

Míg a rádiófrekvencia a kötőszöveti rostok szerkezetének javítását és az anyagcsere fokozását célozza, a különböző típusú ultrahangos kezelések a zsírsejtek bontásával, vagy méretük csökkentésével, valamint a hatóanyagok bejuttatásának segítésével járul hozzá a szebb eredményhez. E mellett a szöveti regeneráció fokozása, a kötőszöveti szerkezet javítása itt is fontos elem. Az ultrahanggal kombinált cellulit elleni gépek ténylegesen mégis a narancsbőr felületes zsírszövetét célozzák meg. Az ultrahang lehet kavitációs jellegű, ami a zsírsejteket véglegesen pusztítja, kipukkasztja, így nem csak átrendeződésről beszélhetünk. Más ultrahang paraméterű eszközök nem hoznak létre kavitációs hatást, ellenben hatással vannak a zsírsejtek anyagcseréjének fokozására és a szöveti regenerációs folyamatokra.

Szeretnél hatékonyan fellépni a narancsbőr ellen, de fogalmad sincs milyen technológiák, gépek vagy kezelések közül lehet válogatni és melyik Számodra a legjobb? Kattints ide és tudd meg összeállításunkból!

Az előbb említett technológiákat természetesen már kompakt otthoni narancsbőr elleni készülékbe is beépítették, így egy jól megválasztott géppel akár otthon, önállóan is végezhető komplex kezelés narancsbőr ellen. Ha szeretnél erről még többet megtudni, akkor kattints ide!

Dr. Gulyás Tamás
orvos-szakértő
NarancsborStop.hu

Tanácsra van szükséged?
Fordulj bizalommal szakértőnkhöz!
Tel.: + 36 30 6303 777
kerdes@narancsborstop.hu

 

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva