Narancsbőr
Narancsbőr

Vékony, fiatal és mégis narancsbőrös?!

Igen, sajnos lehetséges! A narancsbőr senkit nem kímél! Lehetsz fiatal, vékony, sportos, táplálkozhatsz egészségesen, akkor is fenyeget a narancsbőr! Ezeken a tényezőkön kívül ugyanis más oka is lehet annak, hogy kialakul a cellulit, így ha ezekre a tényezőkre odafigyelünk, sajnos továbbra sem garantálja semmi, hogy eredményesen lépünk fel a narancsbőr ellen!

Volt idő, hogy mindenki azt hitte, attól lesznek a nők narancsbőrösek, hogy egészségtelenül esznek, túlsúlyossá válnak, és nem mozognak. Sokan még mindig azt állítják, hogy ez így is van, azonban ez nem igaz! Számos tényező befolyásolja a narancsbőr kialakulását és súlyosbodását, melyekről vagy tehetünk és tudjuk befolyásolni, vagy nem.

 

Ezt tudod befolyásolni, ha narancsbőr ellen küzdesz:

#1

Az életmódodat

Próbálsz egészségesen élni? Igyekszel odafigyelni a tápértékekre, és kerülöd a gyors kaját? Jó úton jársz, azonban vannak dolgok, melyeket egyszerűen nem lehet elkerülni még akkor sem, ha megrögzötten küzdesz a narancsbőr ellen. Előfordul, hogy sokáig fent vagy, néha éjszaka is rájársz a hűtőre, vagy néha nassolsz a tévé előtt? Ugye, hogy ugye?

Tovább súlyosbíthatja a helyzetet, ha ráadásul ülőmunkát végzel, vagy folyamatosan stresszelsz, és nem alszol rendesen. A dohányzás, alkohol pedig még inkább ronthat a helyzeten. Ezek sajnos mind olyan tényezők, melyek súlyosbíthatják a narancsbőr kialakulását.

Az ülőmunka, a stressz, a kialvatlanság súlyosbíthatja a narancsbőr kialakulását!

Az ülőmunka, a stressz, a kialvatlanság súlyosbíthatja a narancsbőr kialakulását!

#2

A felhalmozódott mesterséges anyagok mennyiségét

Még ha oda is figyelsz az étkezésedre, egészségtudatosan táplálkozol, sajnos akkor is elmondható, hogy rengeteg méreganyag juthat a szervezetedbe, melyek csak nagyon lassan ürülnek ki belőlünk. Továbbá a zsírsejtjeink nem csak attól növekednek, ha túl sokat eszünk, hanem attól is, hogy a feldolgozhatatlan méreganyagok felhalmozódnak a szervezetben, amik hozzájárulnak a narancsbőr kialakulásához.

Számtalan gyógyszer is hozzájárulhat ehhez, például a nők többségét érintő hormonális fogamzásgátlók, melyek megkötik a szervezetben a vizet és raktározzák a zsírt, vagy az antibiotikumok, amik tönkreteszik a bélflórát.

És ez még nem minden! A nők nagyobb mértékben használnak kozmetikumokat, mint a férfiak, így az ezekben található méreganyagok szervezetbe jutása is a nőket sújthatja nagyobb mértékben.

Tehát amikor felveszed a harcot a narancsbőr ellen, érdemes nagyon alaposan átgondolnod, hogy mit viszel be a szervezetedbe napi szinten – legyen az étel, gyógyszer vagy akár csak a kedvenc testápolód.

#3

Hogy mennyit sportolsz

Rendszeres jóga, reggeli kocogás, és még a guggolásokat is lelkiismeretesen csinálod? Jól teszed, az egészséged érdekében ugyanis fontos a rendszeres mozgás! A narancsbőr ellen azonban csak egy olyan tényező, mellyel csökkentheted a narancsbőr súlyosbodásának veszélyeit, de ettől függetlenül ugyanúgy veszélyeztethet a narancsbőr problémája! Hiába tudod rendszeres mozgással csökkenteni a zsírsejtjeidet, ha a bőrödben laza a kötőszöveti réteg, arra rendszeres mozgással sem igazán tudsz hatni. Ezért van az, hogy még a sportolóknak is előfordulhat narancsbőr a fenekén és/vagy a combján. Ha ugyanis laza a kötőszövetük, akkor még ők sem vehetik fel a kesztyűt a narancsbőr ellen.

Mozogj rendszeresen, hiszen a narancsbőr kialakulásának egyik jelentős tényezője a mozgáshiány.

Mozogj rendszeresen, hiszen a narancsbőr kialakulásának egyik jelentős tényezője a mozgáshiány.

Ezek a narancsbőr súlyosbodásának olyan tényezői voltak, melyekre, ha kicsit jobban odafigyelünk, képesek vagyunk hatékonyan fellépni a narancsbőr ellen és befolyásolni azt, hogy a cellulit még láthatóbbá és még súlyosabbá váljon. Azonban 2 olyan jelentős tényező is van, melyekről nem tehetünk és amit nem tudunk befolyásolni! Mik ezek?

Ezt nem tudod befolyásolni, amikor narancsbőr ellen küzdesz:

#1

Azt a tényt, hogy Nő vagy

A nők bőrének kötőszöveti szerkezete alapvetően más felépítésű, mint a férfiaké. A nők esetében ez sokkal lazább, könnyebben nyúlik (gondoljunk akár a terhességre), és sajnos könnyebben veszít is tartásából. Emiatt a bőrben található kis zsírsejtek könnyen áttüremkedhetnek rajta, még akkor is, ha alapvetően vékony az alkatunk! És már ki is alakult a narancsbőr!

A nők bőrében található kollagénrostok hosszanti irányúak, a férfiak bőrében pedig hálós szerkezetűek, mely jobb tartást biztosít a nőkével szemben.

A nők bőrében található kollagénrostok hosszanti irányúak, a férfiak bőrében pedig hálós szerkezetűek, mely jobb tartást biztosít a nőkével szemben.

#2

Azt, hogy a narancsbőr örökletes is lehet

A cellulit kialakulását öröklött tulajdonságok is befolyásolják, arról azonban valljuk be, nem igazán tehetünk, ha laza kötőszövetet öröklünk felmenőinktől. Ha körbenézünk családi körben, pontosan fel tudjuk mérni, mi vár ránk! Ha a narancsbőr a családban jelentős problémát okoz a női családtagoknak, sajnos nagyon kicsi az esélye, hogy bennünket el fog kerülni a probléma.

Ezek után érdemes átgondolni, hogy min tudunk és min érdemes változtatni a jelenlegi életünkben, hogy ne okozzunk magunknak még láthatóbb, még feltűnőbb narancsbőrt. De mit tehetünk az ellen, amit nem tudunk befolyásolni?

Szeretnél bővebben utánanézni a narancsbőr okainak? Akkor ne habozz, ezt a cikkünket látnod kell!

De mit tehetünk az ellen, amit nem tudunk befolyásolni?

Narancsbőr ellen valóban hatékony módszerekkel

Az olyan módszerek, mint a krémek és a gélek, csak a narancsbőr kezdeti stádiumában hatásosak. (Szeretnéd megtudni, a Te narancsbőröd milyen stádiumban van? Kattints ide!) Ezekkel általában az a probléma, hogy nem jutnak a bőr alsóbb rétegeibe, így a helyi keringésfokozás, amit nyújtanak, nem elégséges a már kialakult narancsbőr megszüntetéséhez.

Ez a probléma, nevezetesen a tény, hogy az adott technológia vagy hatóanyag nem jut le a bőr irha rétegébe, ahol hatnia kellene, elég gyakori a narancsbőr ellen alkalmazott módszereknél – ilyen a testtekercselés vagy a mezoterápia is.

A megfelelő kezelés narancsbőr ellen ugyanis 2 tényezőre hat:

  • egyrészt a bőr kötőszövetét erősíti,
  • másrészt a megnövekedett zsírsejtek méretét csökkenti.

Erre egyedül a rádiófrekvenciás kezelések képesek. Ők egyszerre a bőr kötőszövetét erősíteni és a megnövekedett zsírsejtekből üríteni.

Ezeket a kezeléseket fővárosi szépségszalonokban érheted el, illetve egy-egy drágább vidéki szépségszalonban. A kezelés nem túl költséghatékony, ugyanis nem csak, hogy utazásra, parkolásra és egyebekre kell pénzt költened, de egyetlen kezelés ára narancsbőr ellen 8 – 20 ezer forintig terjed – és nehogy azt hidd, hogy egyetlen kezeléssel elbúcsúzhatsz a narancsbőrtől. Körülbelül 10-15 kezelésre van szükséged a narancsbőr eltávolításához, így egy kúra ára 80 000 – 300 000 forintig is terjedhet. Ó, és mindez egyetlen testrész esetén, például egy fenék vagy comb esetén. Amennyiben több testrészeddel van problémád (például a fenekeddel és még a comboddal is), akkor ez az ár duplázódhat.

Szerencsére azonban napjainkban már erre is van megoldás: a narancsbőr kezelése már otthonodban is lehetséges, ugyanolyan hatékony szalontechnológiával, jóval ésszerűbb áron.

Szeretnél profi kezelést igénybe venni a narancsbőr ellen, de fogalmad sincs, mi alapján kéne azt kiválasztanod? Ezen a linken található összeállításunkból megtudhatod, hogy pontosan milyen narancsbőr elleni kezelés való Neked.

 

 

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva