Narancsbőr
Narancsbőr

Vékony, fiatal és mégis narancsbőrös?!

Igen, sajnos lehetséges! A narancsbőr senkit nem kímél! Lehetsz fiatal, vékony, sportos, táplálkozhatsz egészségesen, akkor is fenyeget a narancsbőr! Ezeken a tényezőkön kívül ugyanis más oka is lehet annak, hogy kialakul a cellulit, így ha ezekre a tényezőkre odafigyelünk, sajnos továbbra sem garantálja semmi, hogy eredményesen lépünk fel a narancsbőr ellen!

Volt idő, hogy mindenki azt hitte, attól lesznek a nők narancsbőrösek, hogy egészségtelenül esznek, túlsúlyossá válnak, és nem mozognak. Sokan még mindig azt állítják, hogy ez így is van, azonban ez nem igaz! Számos tényező befolyásolja a narancsbőr kialakulását és súlyosbodását, melyekről vagy tehetünk és tudjuk befolyásolni, vagy nem.

 

AMIT KÉPES VAGY BEFOLYÁSOLNI:

1) Az életmód hatása a narancsbőrre

Próbálsz egészségesen élni? Igyekszel odafigyelni a tápértékekre, és kerülöd a gyorskaját? Jó úton jársz, azonban vannak dolgok, melyeket egyszerűen nem lehet elkerülni. Előfordul, hogy sokáig fent vagy, néha éjszaka is rájársz a hűtőre, vagy néha nassolsz a tévé előtt? Ugye, hogy ugye?

Tovább súlyosbíthatja a helyzetet, ha ráadásul ülőmunkát végzel, vagy folyamatosan stresszelsz, és nem alszol rendesen. A dohányzás, alkohol pedig még inkább ronthat a helyzeten. Ezek sajnos mind olyan tényezők, melyek súlyosbíthatják a narancsbőr kialakulását.

Az ülőmunka, a stressz, a kialvatlanság súlyosbíthatja a narancsbőr kialakulását!

Az ülőmunka, a stressz, a kialvatlanság súlyosbíthatja a narancsbőr kialakulását!

2) Felhalmozódott mesterséges anyagok

Még ha odafigyelsz az étkezésedre, egészségtudatosan táplálkozol, sajnos akkor is elmondható, hogy rengeteg méreganyag juthat a szervezetedbe, melyek csak nagyon lassan ürülnek ki belőlünk. Továbbá a zsírsejtjeink nem csak attól növekednek, ha túl sokat eszünk, hanem attól is, hogy a feldolgozhatatlan méreganyagok felhalmozódnak a szervezetben, amik hozzájárulnak a narancsbőr kialakulásához.

Számtalan gyógyszer is hozzájárulhat ehhez, például a nők többségét érintő hormonális fogamzásgátlók, melyek megkötik a szervezetben a vizet és raktározzák a zsírt, vagy az antibiotikumok, amik tönkreteszik a bélflórát.

És ez még nem minden! A nők nagyobb mértékben használnak kozmetikumokat, mint a férfiak, így az ezekben található méreganyagok szervezetbe jutása is a nőket sújthatja nagyobb mértékben.

3) A sport hatása a narancsbőrre

Rendszeres jóga, reggeli kocogás, és még a guggolásokat is lelkiismeretesen csinálod? Jól teszed, az egészséged érdekében ugyanis fontos a rendszeres mozgás! A narancsbőr ellen azonban csak egy olyan tényező, mellyel csökkentheted a narancsbőr súlyosbodásának veszélyeit, de ettől függetlenül ugyanúgy veszélyeztethet a narancsbőr problémája! Hiába tudod rendszeres mozgással csökkenteni a zsírsejtjeidet, de ha a bőrödben laza a kötőszöveti réteg, arra rendszeres mozgással sem igazán tudsz hatni.

Mozogj rendszeresen, hiszen a narancsbőr kialakulásának egyik jelentős tényezője a mozgáshiány.

Mozogj rendszeresen, hiszen a narancsbőr kialakulásának egyik jelentős tényezője a mozgáshiány.

Ezek a narancsbőr súlyosbodásának olyan tényezői voltak, melyekre, ha kicsit jobban odafigyelünk, képesek vagyunk befolyásolni azt, hogy a cellulit még láthatóbbá és még súlyosabbá váljon. Azonban 2 olyan jelentős tényező is van, melyekről nem tehetünk és amit nem tudunk befolyásolni! Mik ezek?

 

ÉS AMIRŐL NEM TEHETSZ:

1) A tény, hogy nőnek születtél!

A nők bőrének kötőszöveti szerkezete alapvetően más felépítésű, mint a férfiaké. A nők esetében ez sokkal lazább, könnyebben nyúlik (gondoljunk akár a terhességre), és sajnos könnyebben veszít is tartásából. Emiatt a bőrben található kis zsírsejtek könnyen áttüremkedhetnek rajta, még akkor is, ha alapvetően vékony az alkatunk! És már ki is alakult a narancsbőr!

A nők bőrében található kollagénrostok hosszanti irányúak, a férfiak bőrében pedig hálós szerkezetűek, mely jobb tartást biztosít a nőkével szemben.

A nők bőrében található kollagénrostok hosszanti irányúak, a férfiak bőrében pedig hálós szerkezetűek, mely jobb tartást biztosít a nőkével szemben.

2) A narancsbőr örökletes is lehet!

A cellulit kialakulását öröklött tulajdonságok is befolyásolják, arról azonban valljuk be, nem igazán tehetünk, ha laza kötőszövetet öröklünk felmenőinktől. Ha körbenézünk családi körben, pontosan fel tudjuk mérni, mi vár ránk! Ha a narancsbőr a családban jelentős problémát okoz a női családtagoknak, sajnos nagyon kicsi az esélye, hogy bennünket el fog kerülni a probléma.

Ezek után érdemes átgondolni, hogy min tudunk és min érdemes változtatni a jelenlegi életünkben, hogy ne okozzunk magunknak még láthatóbb, még feltűnőbb narancsbőrt. De mit tehetünk az ellen, amit nem tudunk befolyásolni?

 

Az olyan módszerek, mint krémek, gélek csak a narancsbőr kezdeti stádiumában hatásosak, ugyanis csak helyi keringésfokozó hatásuk van. Ezekkel általában az a probléma, hogy nem jutnak a bőr alsóbb rétegeibe, valamint a helyi keringésfokozás nem elégséges a már kialakult narancsbőr megszüntetéséhez, a bőr megnyúlt kötőszöveteinek a megerősítése is fontos, hogy eredményesen léphessünk fel a cellulit ellen.

Ismerd meg a ForeverBeauty 4TECH narancsbőr elleni készüléket, mely kombinált technológiájának köszönhetően nemcsak a zsírsejtek méretét képes csökkenteni, fokozni a keringést, hanem a bőr feszességét is képes javítani!

 

Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készülék

 

Profi narancsbőr elleni módszert keresel?
Ismerd meg a Forever Beauty-t!

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva    
>


 Iratkozz fel hírlevelünkre!

Érdekelnek a legfrissebb szépségápolási hírek, legújabb blogbejegyzéseink, akcióink? 

envelope
envelope