Narancsbőr
Narancsbőr

Szülés utáni alakformálás – hogy legyek újra feszes és fitt?

A terhesség sajnos kettős terhet ró egy nő vállára. Ilyenkor Neked is az a célod, hogy megfelelően tápláld és védd a pocakodban növekvő kisbabát, ez természetes. De ilyenkor anyagcseréd lelassul, hasfalad minden rétege kitágul a baba növekedésének megfelelően. De anyaként, a szülést követően mit tehetsz, hogy visszanyerhesd korábbi, feszes alakod? Hogy néz ki a hatékony szülés utáni alakformálás?

Szülés utáni annyi minden megváltozik az ember körül – de ezt elég valószínű, hogy már Te is észrevetted. Nem csak egy gyönyörű kisbabával leszel gazdagabb, de a tested is hatalmas változásokon esett keresztül. Ezek csodálatos változások, melyek nélkül nem tarthatnád karodban a gyermekedet – de egyáltalán nem baj, ha a szülést követően most már visszakapnád korábbi tested. Ilyenkor ugyanis előfordulhat (és általában elő is fordul), hogy felszedtél pár kilót, sőt, bőröd feszességének csökkenése miatt még narancsbőr is alakulhat ki rajtad.

Narancsbőr esetén persze számos módszer áll rendelkezésedre – ezeket itt gyűjtöttük össze és véleményeztük Neked, így Neked már csak el kell döntened, hogy a narancsbőröd stádiuma szerint mire van szükséged. Ó, igen. Merthogy ha már narancsbőrről van szó, fontos, hogy mindig behatárold, hogy milyen stádiumban van az. Semmi pánik, erről itt találhatsz információkat.

Nyargaljunk azonban csak vissza a szülés utáni alakformáláshoz – ahol az a cél, hogy a szülés után megváltozott testedet mihamarabb, ám mégis a megfelelő módon, egészséges keretek között a régi állapotában tudd.

Alakformálás szülés után – hogy legyek újra feszes és fitt? 

szules-utani-alakformalas

A várandósság alatt a szülésre készülünk, így természetes, ha pár kilót felszedsz, hiszen elsősorban a kisbaba megfelelő táplálása és védelme a cél!

A szülés után természetes, hogy amit korábban megszoktunk az alakformálásról, ahhoz most másképp kell hozzáállnunk. A megoldás azonban egyszerű: a szülés utáni alakformálás elengedhetetlen részei a megfelelő étrend és megfelelő mozgás!

Ne értsd félre: most nem a szokásos unalomig ismételt szövegről van szó, hogy egyél keveset és mozogj sokat.

Nem a kalória megvonás a cél, hiszen azzal csak rontanád az anyatejed minőségét. Ebben az időszakban ez most nem opció! A mozgásnál pedig, mint ahogy esetleg korábban tetted, nem a zsírégetés a fontos, nem arra kell koncentrálnod, hanem ennél egy sokkal speciálisabb mozgásformát kell választanod, mégpedig a hasfalad erősítése, visszaállítása céljából.

Ha pedig azon aggódsz, hogy szülés után még mindig olyan, mintha több hónapos terhes lennél, most hagyd abba, mert ez teljesen természetes! Ennek az az oka, hogy  a hasfalad környékén az egész izomzat, kötőszövet és bőr is meglazult, ami szükségszerű is volt, ha megfelelően növekedett a kisbaba. A szülés után ezt az üres teret tölti ki a has tartalma, főként a belek, amik addig nyomulnak kifelé, amíg tehetik.

A természet viszont zseniálisan teremtette meg a NŐT, mindent jól kitalált. Már a születés pillanatában ugyanis olyan hormonális változások indulnak be a szervezetben, amik segítik a hasfal visszaállását az eredeti helyzetbe. A megnyúlt izmok ismét visszaugranak, feszesek lesznek, a kötőszövet visszaalakul és a bőr is ismét visszaáll eredeti helyzetébe.

Természetesen nem azt mondjuk, hogy mindennemű erőfeszítés nélkül ismét ugyanúgy fogsz kinézni, mint régen, a szülés utáni alakformálás továbbra is fontos, ám nem kell aggódnod, tested is kiveszi a munkát ebben.

Szülés utáni alakformálás – ha a fogyás a cél! 

Viszont van még egy probléma, amivel számolni kell. A terhesség alatt nemcsak a hasad növekszik meg, de nagy valószínűséggel pár kilót is felszedsz majd. Ez azért történik, mert a várandósság időszaka valójában a szervezet számára egy nagy felkészülés magára a szülésre. A szövetek és sejtek is zseniális módon erre készülnek. Ezek ilyenkor megteltek vízzel, hogy amennyiben nagy vérveszteséggel járna a szülés, úgy erre tudjon megfelelően reagálni a szervezet. Tehát a terhesség során rendkívüli módon vizesedünk, így szülést követően a raktározott víztől kell megszabadulnunk. Ennek folyamatát gyógyteákkal, csalánnal, zsúrlóval lehet felgyorsítani.

A terhesség alatt a szervezet zsírszövetei is megnövekedtek, ami egyrészt mechanikai védelmet nyújt ebben az időszakban, másrészt energiaraktározás céljából volt fontos. Ha tudsz szoptatni, szerencséd van, mert a szoptatás segít feldolgozni az elraktározott zsírt, azok ugyanis beépülnek az anyatejbe. A szoptatás egyébként napi 500 Kcal energiafelhasználást jelent.

Feszes has szülés után is! Itt a megoldás!

A szülés utáni alakformálás elengedhetetlen eszközei az ekkor megfelelő étkezés, valamint a szülés utáni regenerációt könnyítő sport.

Természetes, ha szülést követően is szeretnél tudatosan figyelni az étkezésedre. Ilyenkor tarthatjuk azokat a szabályokat, amiket előtte megszoktunk. Semmi cukor, semmi gyorsan felszívódó szénhidrát (liszt, kenyér, tészta, fehér rizs, édesség stb.). Ezeket érdemes elhagyni, noha könnyű ezt mondani, mikor ebben az időszakban természetes, ha folyamatosan éhes vagy!

De erre is van megoldás: Húst, zsírt bármikor ehetsz, ezekre szükséged is van, hiszen ezek a tápanyagok gyorsítják az anyagcserét. Arra azonban figyelned kell, hogy a köreteket hanyagold, inkább salátát egyél! Ebben az időszakban, mikor folyamatosan az éhséggel küzdesz, az a titok, hogy előzd meg az éhséget, tudatosan építsd fel a napi étkezéseid.

Ha szívesen sportolnál, ne fogd vissza magad! Különös tekintettel figyelj a medence és hasizmok mozgatására a szülés utáni alakformálás során. Azok így sokkal hamarabb visszanyerik eredeti hosszukat és helyzetüket.

Ha szívesen sportolnál szülést után, akkor elsősorban a hasfalad erősíts! Persze, egy kis segítség bármikor jól jön! :)

Szülés utáni alakformálás otthoni géppel

Először is tisztában kell azzal lennünk, hogy a szülés az alkaton nem változtat. Az, hogy a szülés utáni alakformálás mennyire sikeres, attól függ, milyen az alkatod. Továbbá az sem mindegy, hogy a terhesség alatt hány kiló jött fel. Ha több, mint amennyi a normális, akkor nehezebb lesz leadni, de nem feltétlenül. Ugyanis ez a folyamat attól is függ, hogy milyenek a génjeid. Azok ugyanis a gének határozzák meg, hogy milyen a hormonális egyensúlyod és az anyagcseréd.

Továbbá érdemes tudnunk, hogy a szervezet ugyan felkészül a terhességre, a szülés előtti állapot mielőbbi visszaállítására, de sajnos ez nem véd meg Téged attól, hogy a bőr alatti rostok, vagy a bőr kötőszöveti rostjai károsodnak-e, kialakulnak-e szakadások, ami a bőr kóros megnyúlásához és terhességi csíkok kialakulásához vezet. Ezt már sajnos nehezebb visszaállítani, ugyanis ilyenkor fizikai károsodás történik. A terhességi csíkok összehúzódhatnak idővel, de teljesen nem tűnnek el. Ráadásul, van egy kis súlyfelesleg is, akkor a megnyúlt bőr narancsbőr kialakulására is hajlamosabb lehet.

Ha pedig szülés utáni alakformálásra adod a fejed, jól jöhet a hadművelet során némi professzionális segítség is. Ennek érdekében elsősorban az exkluzív szalonok képe ugorhat be, ám újdonsült, finoman szólva elfoglalt kismamaként ez még viccnek is rossz, pláne, ha arra gondolunk, mennyibe kerülnek ezek a kezelések hosszútávon – hiszen alakformálásnál, azaz narancsbőr eltávolítása vagy a makacs zsírpárnák eltüntetése esetén sosem egyetlen kezelésről beszélünk, hanem kezelés sorozat(ok)ról.

Továbbra sem kell aggódni, ugyanis az alábbi két professzionális alakformáló gépet kifejezetten a narancsbőr eltüntetésére, valamint a visszahízás nélküli fogyás elérésére találták ki – ami szülés után kifejezetten jól jön. Segítségüknek köszönhetően pedig a kezeléseket Te magad is elvégezheted otthonod kényelmében, anélkül, hogy időpontokat kéne egyeztetned, dadust találnod, vagy bármi mással kéne foglalkoznod magadon és a kicsin kívül.

Testfeszesítés, alakformálás otthon – professzionális kozmetikai géppel!

forever-beauty-4techA Forever Beauty 4TECH testfeszesítő, narancsbőr elleni gép 4 professzionális kozmetikai technológiát egyesít, melyek segítségével kiválóan feszesíti a bőrt szülést követően, hogy még könnyebben visszanyerhesd korábbi alakod. A beépített rádiófrekvencia, ultrahang, LED és rezgés a kötőszövet feszességének visszanyerésére, a nyirokkeringés javítására szolgálnak. Tehát a Forever Beauty 4TECH testfeszesítő és narancsbőr elleni géppel a szülésből eredő megnyúlt bőr vagy a narancsbőr kezelésében is látványos eredmény érhető el!

További infókat szeretnél a Forever Beauty testfeszesítő gépről? Kattints ide! >>>

Kavitációs zsírbontás – ha a szülést követően a zsírpárnákkal is leszámolnál!

kavitacios-zsirbontas-forever-slimHa már szülést megelőzően is, vagy szülést követően nagyobb zsírpárnákkal küzdesz, akkor a Forever Beauty testfeszesítő készülék nem elég. Ekkor érdemes a kavitációs zsírbontást is választani! Mindez elérhető otthon, diszkréten, kényelmes körülmények közt, és még a kisbabád sem kell otthonhagynod egyedül! A Forever Slim kavitációs zsírbontó gép a legjobb választás, ha kényelmesen és kellemesen bontanád a zsírt. A Forever Slim zsírbontó gép olyan professzionális kozmetikai készülék, mely a kavitáció technológiájával bontja le a zsírsejteket, így tartósan, jojó-effektus nélkül szerezhetjük vissza és őrizhetjük meg alakunkat. Fontos megjegyeznünk azonban, hogy ez szoptatás alatt nem alkalmazható, csak azt követően.

További infókat olvasnál a Forever Slim kavitációs zsírbontó gépről? Kattints ide! >>>

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva