Narancsbőr
Narancsbőr

Szülés utáni alakformálás – hogy legyek újra feszes és fitt?

A terhesség sajnos kettős terhet ró egy nő vállára. Ilyenkor Neked is az a célod, hogy megfelelően tápláld és védd a pocakodban növekvő kisbabát, ez természetes. De ilyenkor anyagcseréd lelassul, hasfalad minden rétege kitágul a baba növekedésének megfelelően. De anyaként, a szülést követően mit tehetsz, hogy visszanyerhesd korábbi, feszes alakod?

Alakformálás szülés után – hogy legyek újra feszes és fitt? 

szules-utan-alakformalas

A várandósság alatt a szülésre készülünk, így természetes, ha pár kilót felszedsz, hiszen elsősorban a kisbaba megfelelő táplálása és védelme a cél!

A szülés után természetes, hogy amit korábban megszoktunk az alakformálásról, ahhoz most másképp kell hozzáállnunk. A megoldás azonban egyszerű: megfelelő étrend és megfelelő mozgás!

De ne értsd félre: most nem a szokásos unalomig ismételt szövegről van szó, hogy egyél keveset és mozogj sokat. Nem a kalóriamegvonás a cél, hiszen azzal csak rontanád az anyatejed minőségét. Ebben az időszakban ez most nem opció! A mozgásnál pedig, mint ahogy esetleg korábban tetted, nem a zsírégetés a fontos, nem arra kell koncentrálnod, hanem ennél egy sokkal speciálisabb mozgásformát kell választanod, mégpedig a hasfalad erősítése, visszaállítása céljából.

Azon aggódsz, hogy szülés után még mindig olyan, mintha több hónapos terhes lennél? Ne fél, ez teljesen természetes! Ennek az az oka, hogy  a hasfalad környékén az egész izomzat, kötőszövet és bőr is meglazult, hisz ez szükségszerű, ha megfelelően növekedik a kisbaba. A szülés után pedig ezt az üres teret kitölti a has tartalma, főként a belek. Azok addig nyomulnak kifelé, amíg tehetik.

A természet viszont zseniálisan teremtette meg a NŐT, mindent jól kitalált. Már a születés pillanatában ugyanis olyan hormonális változások indulnak be a szervezetben, amik segítik a hasfal visszaállását az eredeti helyzetbe. A megnyúlt izmok ismét visszaugranak, feszesek lesznek, a kötőszövet visszaalakul és a bőr is ismét visszaáll eredeti helyzetébe.

Szülés utáni alakformálás – ha a fogyás a cél! 

Viszont van még egy probléma, amivel számolni kell. A terhesség alatt nemcsak a hasad növekszik meg, de nagy valószínűséggel pár kilót is felszedsz majd. Ez azért történik, mert a várandósság időszaka valójában a szervezet számára egy nagy felkészülés magára a szülésre. A szövetek és sejtek is zseniális módon erre készülnek. Ezek ilyenkor megteltek vízzel, hogy amennyiben nagy vérveszteséggel járna a szülés, úgy erre tudjon megfelelően reagálni a szervezet. Tehát a terhesség során rendkívüli módon vizesedünk, így szülést követően a raktározott víztől kell megszabadulnunk. Ennek folyamatát gyógyteákkal, csalánnal, zsúrlóval lehet felgyorsítani.

A terhesség alatt a szervezet zsírszövetei is megnövekedtek, ami egyrészt mechanikai védelmet nyújt ebben az időszakban, másrészt energiaraktározás céljából volt fontos. Ha tudsz szoptatni, szerencséd van, mert a szoptatás segít feldolgozni az elraktározott zsírt, azok ugyanis beépülnek az anyatejbe. A szoptatás egyébként napi 500 Kcal energiafelhasználást jelent.

Feszes has szülés után is! Itt a megoldás!

Természetes, ha szülést követően is szeretnénk tudatosan figyelni az étkezésünkre. Ilyenkor tarthatjuk azokat a szabályokat, amiket előtte megszoktunk. Semmi cukor, semmi gyorsan felszívódó szénhidrát (liszt, kenyér, tészta, fehérrizs, édesség stb.). Ezeket érdemes elhagyni. Persze könnyű azt mondani, mikor ebben az időszakban természetes, ha folyamatosan éhes vagy! De erre is van megoldás: Húst, zsírt bármikor ehetsz, ezekre szükséged is van, hiszen ezek a tápanyagok gyorsítják az anyagcserét. Arra azonban figyelned kell, hogy a köreteket hanyagold, inkább salátát egyél! Ebben az időszakban, mikor folyamatosan az éhséggel küzdesz, az a titok, hogy előzd meg az éhséget, tudatosan építsd fel a napi étkezéseid.

Ha szívesen sportolnál, ne fogd vissza magad! Különös tekintettel figyelj a medence és hasizmok mozgatására. Azok így sokkal hamarabb visszanyerik eredeti hosszukat és helyzetüket.

Ha szívesen sportolnál szülést után, akkor elsősorban a hasfalad erősíts! Persze, egy kis segítség bármikor jól jön! :)

Szülés utáni alakformálás otthoni géppel

Először is tisztában kell azzal lennünk, hogy a szülés az alkaton nem változtat. Az, hogy az alakod szülés után mennyire gyorsan tudod visszanyerni, attól függ, milyen az alkatod. Továbbá az sem mindegy, hogy a terhesség alatt hány kiló jött fel. Ha több, mint amennyi a normális, akkor nehezebb lesz leadni, de nem feltétlenül. Ugyanis ez a folyamat attól is függ, hogy milyenek a génjeid. Azok ugyanis a gének határozzák meg, hogy milyen a hormonális egyensúlyod és az anyagcseréd.

Továbbá érdemes tudnunk, hogy a szervezet ugyan felkészül a terhességre, a szülés előtti állapot mielőbbi visszaállítására, de sajnos ez nem véd meg Téged attól, hogy a bőr alatti rostok, vagy a bőr kötőszöveti rostjai károsodnak-e, kialakulnak-e szakadások, ami a bőr kóros megnyúlásához és terhességi csíkok kialakulásához vezet. Ezt már sajnos nehezebb visszaállítani, ugyanis ilyenkor fizikai károsodás történik. A terhességi csíkok összehúzódhatnak idővel, de teljesen nem tűnnek el. Ráadásul, van egy kis súlyfelesleg is, akkor a megnyúlt bőr narancsbőr kialakulására is hajlamosabb lehet.

Testfeszesítés, alakformálás otthon – professzionális kozmetikai géppel!

Forever Beauty 4TECH testfeszesítő készülékA Forever Beauty 4TECH testfeszesítő, narancsbőr elleni gép 4 professzionális kozmetikai technológiát egyesít, melyek segítségével kiválóan feszesíti a bőrt szülést követően, hogy még könnyebben visszanyerhesd korábbi alakod. A beépített rádiófrekvencia, ultrahang, LED és rezgés a kötőszövet feszességének visszanyerésére, a nyirokkeringés javítására szolgálnak. Ráadásul már szoptatás alatt bátran alkalmazható. Érdemes tehát már szülést követően azonnal alkalmazni, később pedig a megnyúlt bőr, vagy a narancsbőr kezelésében is látványos és eredményes készülékről van szó!

További infókat szeretnél a Forever Beauty testfeszesítő gépről? Kattints ide! >>>

Kavitációs zsírbontás – ha a szülést követően a zsírpárnákkal is leszámolnál!

Kavitációs zsírbontás otthonHa már szülést megelőzően is, vagy szülést követően nagyobb zsírpárnákkal küzdesz, akkor a Forever Beauty testfeszesítő készülék nem elég. Ekkor érdemes a kavitációs zsírbontást is választani! Mindez elérhető otthon, diszkréten, kényelmes körülmények közt, és még a kisbabád sem kell otthonhagynod egyedül! A Forever Slim kavitációs zsírbontó gép a legjobb választás, ha kényelmesen és kellemesen bontanád a zsírt. A Forever Slim zsírbontó gép olyan professzionális kozmetikai készülék, mely a kavitáció technológiájával bontja le a zsírsejteket, így tartósan, jojó-effektus nélkül szerezhetjük vissza és őrizhetjük meg alakunkat. Fontos megjegyeznünk azonban, hogy ez szoptatás alatt nem alkalmazható, csak azt követően.

További infókat olvasnál a Forever Slim kavitációs zsírbontó gépről? Kattints ide! >>>

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva    
>