Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr kezelés a narancsbőr stádiuma alapján

Sokan azt hiszik, hogy a narancsbőr egy általános, mindenkire, aki ezzel küzd, ugyanolyan mértékben jellemző jelenség, de ez nem így van. Egyrészt az okok is sokfélék lehetnek, bár a két kulcsfontosságú, valódi okot korábban ebben a cikkben forszíroztuk. Másrészt a narancsbőr kinézete, állapota is eltérő lehet. narancsbőr vagy más néven cellulit fokozatosan alakul ki, és sokszor csak a testünk egyes részein. A narancsbőr megjelenési formája még egy adott személy esetén is testtájanként eltérő lehet, tehát többféle típusú narancsbőrtől is szenvedhet valaki, így a narancsbőr kezelés egyénenként eltérhet.

De honnan tudjuk, milyen fokozatú narancsbőrrel állunk szemben? narancsbőr bekategorizálásában további fejtörést okoz, hogy egyesek fokozatokról, szintekről beszélnek, ami magában foglalja a probléma előrehaladását, súlyosbodását. Mások a narancsbőr állagáról, formájáról beszélnek, ami nem pusztán a cellulit súlyosságával, hanem a kiváltó okkal áll összefüggésben.

Narancsbőr kezelés annak fokozatai szerint

A narancsbőr kialakulásának első fokozata

Az első lépcsőfok a narancsbőr kialakulásának egy olyan kezdetleges formája, hogy talán még nem is beszélhetünk narancsbőrről. A narancsbőr akkor kezd kialakulni, amikor a testünk egy adott területének a vér- és nyirokkeringése nem működik megfelelően, és a sejtek közötti térben megrekednek azok a melléktermékek, melyek a sejtanyagcsere során felszabadulnak, amik vizet is visszatartanak. Ez talán fel sem tűnik számunkra, de a bőrt összecsípve nem a korábban megszokott rugalmas bőrt érezzük.

Narancsbőr kezelés az első fokozatban

Ebben a fokozatban a narancsbőr kezelés egy egyszerű masszázzsal is kivitelezhető és sokat segíthet abban, hogy a narancsbőr problémát eredményesen kezeljük. Érdemes az adott testtájat olajos masszázzsal átmasszírozni, lehetőleg a szív irányába tett mozdulatokkal. Ez a fajta narancsbőr kezelés, mivel véglegesen nem szünteti meg a problémát, folyamatosan alkalmazni szükséges. Szeretnél többet tudni a masszázs, illetve a különböző masszírozók hatékonyságáról? Akkor ezt a cikkünket Neked találták ki!

A narancsbőr kezdeti stádiumában egy egyszerű olajos masszázs eredményes lehet!

Narancsbőr elleni, anticellulit masszázs költsége havi szinten kb. 6-15.000 Ft folyamatos, havi kiadást jelent, ez éves szinten akár 72-180.000 Ft is lehet. 

A narancsbőr kialakulásának második fokozata

A narancsbőr kialakulásának második fázisában a megrekedt nyirok nyomást gyakorolhat a környező szövetekre és a ennek a nyomásnak a hatására a kötőszövetek átépülésnek indulnak. Onnan tudjuk, hogy ebben a fázisban vagyunk, hogy ha a bőrt összecsípjük, megjelenhet a jellegzetes narancsbőrös, behúzódásokkal tarkított kinézet.

Narancsbőr kezelés a második fokozatban

Ebben a fázisban a megfelelő narancsbőr kezelés érdekében érdemes bevetni különböző kozmetikumokat is, melyek fokozzák a vér- a nyirokkeringést, segítik a narancsbőrös terület méregtelenítését. Itt vethető be akár a testtekercselés is, illetve a belsőleg alkalmazott salaktalanító teakeverékek is segítenek a narancsbőr ellen. Hogy a különböző krémeknek és kozmetikumoknak milyen a hatékonysága a narancsbőr kezelés esetén, arról korábban itt írtunk részletesebben.

A narancsbőr harmadik fokozatánál említett narancsbőr elleni készülékek már akár ebben a fázisban is alkalmazhatók, mivel a narancsbőrre alkalmazott ultrahangos és rádiófrekvenciás eszközök mélyebbre képesek juttatni a hatóanyagokat. Mivel ezek a kozmetikumok nem szüntetik meg véglegesen a problémát, így ezek használata, igénybevétele folyamatosan ajánlott. 

A második stádiumot onnan ismerjük fel, hogy ha a bőrt összecsípjük, megjelenhet a jellegzetes narancsbőrös, behúzódásokkal tarkított kinézet.

Krémek, gélek, kozmetikai kezelések, salaktalanító teák használata narancsbőr ellen havi szinten kb. 15-20.000 Ft folyamatos, havi kiadást jelent, ez éves szinten akár 180-240.000 Ft is lehet. 

Harmadik fokozatú narancsbőr – itt már nem elég a tüneti kezelés!

A narancsbőr harmadik fázisában a tésztás megjelenés, a “narancsszerű” kinézet az adott testtájon már súlyosabb, ebben a fázisban már a bőr összecsípése nélkül is látható. A méreganyagok egy része a zsírsejtekben tárolódik, méretük megnő, továbbá a szöveti nyomás tovább nőhet a pangó nyirok miatt, miközben a kötőszöveti gerendák a bőrt lehorgonyozzák és ezért láthatók az apró kitüremkedések és behúzódások egyre nagyobb mértékben. Ekkor már bárki felismeri a narancsbőrt.

Narancsbőr kezelés a harmadik fokozatban

A narancsbőr kezelés érdekében ebben a fázisában már mindenképp fontos a gépi/kozmetikai kezelés bevetése is, hiszen itt már közvetlenül hatni kell a kötőszövetre is, szükséges ennek megerősítése, melyre már nem hatnak a kozmetikumok.

Megfelelő narancsbőr kezelés lehet ekkor az ultrahangos mélymasszázs, mely növeli a zsír és kötőszöveti sejtek áteresztő képességét, így a salakanyagok hatékonyabban ürülnek ki, a hatóanyagok pedig jobban képesek beépülni, a normális működést elősegíteni.

Szintén megfelelő narancsbőr elleni módszer a rádiófrekvenciás kezelés, mely esetén keletkező hőhatás kifejezetten a kötőszöveti rostok feszesítésében, rugalmasságuk javításában játszik szerepet, aminek hatása látványos, de emellett segíti a salakanyagok ürítését is a vér- és nyirokkeringés fokozása által. A kötőszövetre történ hatásának legfontosabb eleme azonban a rostok újjáépülésének serkentése, ami egy narancsbőrt megelőző funkció.

Mivel ezek a narancsbőr elleni kezelések nem szüntetik meg véglegesen a narancsbőr problémáját, így folyamatos kezelést igényelnek.

narancsbor-elleni-kezeles

A narancsbőr harmadik stádiumától már ajánlott professzionális, gépi kezelés is narancsbőr ellen.

Professzionális kozmetikai, narancsbőr elleni kezelések igénybevétele esetén egy testrész egy alkalmas kezelése kb. 10-25.000 Ft jelenleg, az átlagos szalonárakkal számolva.
Mivel narancsbőr elleni kezeléseket folyamatosan érdemes végezni, így éves szinten kb. egy testrészre, havonta egy kezeléssel számolva a narancsbőr kúra így akár 120-300.000 Ft kiadást is jelenthet. Ez a három kritikus testrészre (comb, fenék, has) számolva akár 360-900.000 Ft is lehet.
Professzionális otthoni, narancsbőr elleni készülékek használata egyszeri kiadás, mely kb. 60-70.000 Ft-ot jelent, ezt követően korlátlanul használható!

A narancsbőr negyedik fokozata – érdemes mindent bevetni!

A narancsbőr negyedik fokozata az, amikor már a kötőszöveti rostok megvastagodása is elkezdődik, amik megkeményednek és sokkal rugalmatlanabbá válnak, de közben meg is nyúlnak, így a bőr nem csak tartását, hanem rugalmasságát is elveszti. A szövet keringésének romlásával sejtkárosodások is bekövetkeznek, mivel a sejtek nem jutnak elegendő oxigénhez, tápanyaghoz. A zsírsejtek tovább nőnek, a narancsbőr egyre jobban láthatóvá válik, a bőr tésztás tapintású lesz.

Narancsbőr kezelés a negyedik fokozatban

Itt érdemes mindent bevetni a narancsbőr ellen: A masszázs, az ultrahangos mélymasszázs, a rádiófrekvenciás kezelés és a LED terápia, mind-mind szóba jönnek, akár kombinálva is.

Fontos tudni, hogy a narancsbőrt nem lehet egyetlen kezeléssel megszüntetni. Ahhoz, hogy látványos narancsbőr csökkentést érjünk el, folyamatos odafigyelésre van szükség, és rendszeres, kúraszerű kezelésekre. Leghatékonyabb az, ha egyszerre többféle kezelést végzünk párhuzamosan. A keringés javítása mellett a kötőszövet feszesítése is cél, illetve az új kötőszöveti rostok termelésének beindítása, amit krémekkel önmagukban nem lehet elérni.

Professzionális kozmetikai, narancsbőr elleni kezelések igénybevétele esetén egy testrész egy alkalmas kezelése kb. 10-25.000 Ft jelenleg, az átlagos szalonárakkal számolva.
Mivel narancsbőr elleni kezeléseket folyamatosan érdemes végezni, így éves szinten kb. egy testrészre, havonta egy kezeléssel számolva a narancsbőr kúra így akár 120-300.000 Ft kiadást is jelenthet. Ez a három kritikus testrészre (comb, fenék, has) számolva akár 360-900.000 Ft is lehet.
Professzionális otthoni, narancsbőr elleni készülékek használata egyszeri kiadás, mely kb. 60-70.000 Ft-ot jelent, ezt követően korlátlanul használható!

Tudtad? 

Szerencsére Magyarországon ma már kapható olyan professzionális, otthoni narancsbőr kezelésére szolgáló készülék, amelynek segítségével nem szükséges narancsbőr elleni kezelésért szépségszalonba, kozmetikushoz járni, időpontot foglalni, mások előtt levetkőzni. Ez a készülék olyan profi technológiákat tesznek elérhetővé a saját otthonunkban, mint az ultrahangos mélymasszázs, vagy rádiófrekvencia, vagy akár ezek kombinációja, mellyel még hatékonyabb eredményt érhetsz el.

A narancsbőr ötödik fokozata – A végső stádium!

A narancsbőr ötödik fokozatában már tapasztalhatjuk a narancsbőrös terület megkeményedését. A zsírsejtek a kötőszöveti rostok csapdájában még nehezebben tudják átadni a zsírt a szervezetnek energiatermelésre, még testedzés és intenzív diéta ellenére sem. A nyirok tovább pang, a nyomás tovább nő és így kialakul egy ördögi kör. Ez már a valódi, kemény tapintatú, tésztás narancsbőr állapota. Ezt a fázist csak akkor érjük el, ha már bizonyos mértékű súlytöbblet is jelentkezik.

Narancsbőr kezelés az ötödik fokozatban

Itt a hatékony narancsbőr kezelés érdekében ajánlott mindent bevetni, amit a negyedik fázisban. A narancsbőr kezelés részeként továbbá intenzív fogyókúra, zsírbontás is indokolt. Ebben a fázisban ugyanis a kisebb narancsbőrt kezelő készülékek már nem minden esetben elégségesek.

A célzott, hatásos eredmény, zsírcsökkentés érdekében érdemes a kavitációs zsírbontást bevetni. Tapasztalatok szerint a kavitációs zsírbontó kezelés hatása először a narancsbőr állapotának javulásában látszik, így ez esetben látványos eredmény várható. Mivel a kavitációs zsírbontás olyan kezelés, más narancsbőr elleni kezelésekkel ellentétben végleg lebontja a zsírsejteket, így ezt a kezelést nem szükséges folyamatosan megismételni. 

A megkeményedett, makacs narancsbőr eltávolítására kiváló megoldás a kavitációs zsírbontás.

Professzionális kozmetikai, narancsbőr elleni, vagy kavitációs kezelések igénybevétele esetén egy testrész egy alkalmas kezelése kb. 12-30.000 Ft jelenleg, az átlagos szalonárakkal számolva.
Egy teljes kavitációs zsírbontó kúra (10 alkalom) így ezzel számolva egy testrészre így 120-300.000 Ft is lehet, ezt a 3 legkritikusabb testrészen elvégezve (has, comb, fenék) így akár 360-900.000 Ft is lehet.
Professzionális otthoni, kavitációs zsírbontó készülék használata egyszeri kiadás, kb. 130-140.000 Ft kiadást jelent, ezt követően korlátlanul, bármely testrészre használható!

Narancsbőr kezelés előtt figyeld meg narancsbőröd kinézetét is!

A narancsbőr kérdését megközelíthetjük más oldalról is, átfedések azonban léteznek. A narancsbőrt jelen esetben úgy is kategorizálhatjuk, hogy milyen a megjelenése, kinézete.

Puha állapotú narancsbőr

A narancsbőrnek ez a típusa lágy tapintású, puha. A bőr a narancsbőrös területen ekkor még rugalmas. A puha narancsbőr általában olyan testtájakon jellemző, ahol kis súlyfelesleg, vagy lerakódott zsír van. Ilyen például a felkarok területe, a lábak, ahol sokszor visszértágulat is jellemző lehet, a has és a fenék területe. Jellemző, hogy a puha narancsbőr esetében fekvő helyzetben a cellulit jobban látszik, mint állva. A narancsbőrös terület nem tésztás, hanem inkább szivacsos tapintatú. A puha narancsbőr a hízással párhuzamosan növekszik, azonban az izomtónus növelésével csökkenthető. Narancsbőr kezelés tekintetében a mozgás, a keringés javítása mindenképp javíthatja a problémát.

Ez nem fokozati besorolás. Ha a fent említett tünetet érzékeled, mindenképp érdemes bevetni mindent, megelőzi a narancsbőr súlyosbodását. A krémek és masszázsok mellett szóba jönnek a narancsbőr elleni professzionális kozmetikai kezelések, professzionális otthoni narancsbőr elleni készülékek, és érdemes a célzott zsírbontást, vagy kavitációs zsírbontást is megfontolni.

Kemény állapotú narancsbőr

A narancsbőrnek ez a típusa már fiatal lányokra is jellemző lehet, és főként a csípő, illetve a combok felső részének környékén jellemző, de a háton és a térdek belső oldalán is előfordulhat. Megjelenésében ez az igazi tésztás, narancshéjszerű bőrelváltozás jellemzi. Sajnos megjelenése nem csak a hízással, de öröklött tényezőkkel is erősen összefügg, és ha nem célozzák meg időben, sokkal nehezebb eltüntetni.

Mivel ez esetben a hajlam a fő tényező és a súlyosbodás is hamarabb várható, így már kezdeti stádiumban is érdemes  igénybe venni professzionális narancsbőr elleni, gépi kezeléseket. Leghatékonyabb eredményt olyan narancsbőr kezelés adhatja, mint a rádiófrekvenciás kötőszöveti kezelések és az ultrahangos mélymasszázs kezelések, melyek a problémás terület karbantartásával segíthetnek kezelni a narancsbőrt, illetve ezzel jelentősen elodázhatjuk a narancsbőr súlyosbodását.

Ödémás típusú narancsbőr

A narancsbőrnek ez a típusa sokkal ritkább, mint a másik kettő. Ennek oka a nyirok- és vérkeringés romlása, vagyis a nyirokpangás. Általában a lábakon, vagy komoly nyirokkeringési zavar (pl.: műtét miatt) esetén a karokon is megjelenhet. A végtagok oszlopszerűek lesznek, alakjuk eltűnik, és a jellegzetes tésztás, kemény tapintatú bőr alakul ki, ami érintésre akár fájdalmas is lehet. Itt nem a narancsbőr kezelés, hanem betegség kezelés a fő cél. A zsír célzott csökkentése kavitációs zsírbontással segítség lehet, de sajnos a nyirokpangás kérdését ez sem oldja meg. Mindenképp szakember, orvos segítsége ajánlott.

Eredményes narancsbőr elleni otthoni készüléket keresel?

Ismerd meg a Forever Beauty 4TECH gépet!

gomb-bovebben

Dr. Gulyás Tamás

 

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva