Narancsbőr
Narancsbőr

Narancsbőr elleni kezelés otthon

A bőr alól kidudorodó, gigászi méretű zsírsejtek – azaz a narancsbőr – felszámolása nem könnyű. Bár egészséges táplálkozással és rendszeres mozgással némileg kontrollálhatjuk a problémát, igazán látványos megoldást sokszor csak különlegesebb narancsbőr elleni kezelés nyújt. Lássuk, melyek ezek!

A házi praktikák gyakran hatástalanok

Narancsbőr elleni kezelés házi praktikákkal

Narancsbőr ellen számos otthoni trükk bevethető, melyek általában a narancsbőrnek csak az egyik okát célozzák meg, de így is hatásosak lehetnek.

A narancsbőr kialakulásának ugyanis 2 fő komponense van.

  1. Az egyik a zsír felszaporodása a zsírsejtekben, melyek így előtüremkednek a kötőszöveti rostok közül.
  2. A másik a kötőszöveti rostok meggyengülése, melyek lazább szerkezetükből adódóan, engedik is előtüremkedni a megnövekedett zsírsejteket.

Ételek és italok a narancsbőr ellen?

A narancsbőr házi kezelése magába foglalhatja bizonyos ételek és italok fogyasztását, így most ejtsünk először is néhány szót azokról az ételekről és italokról, amikről azt gondoljuk, hogy egymagukban hatásosak a narancsbőr ellen.

Ha diétával szeretnél csökkenteni a narancsbőrön, akkor két alapanyag nagy segítségedre lesz: az antioxidáns C- és E-vitamin, melyek erősítik, feszesítik a bőrt. Az alma, répa, cékla, különböző citrusfélék vagy az uborka rendszeres fogyasztása nagyban elősegíti ezen vitaminok beépülését a szervezetbe.

A narancsbőr ellen sokan nemcsak a bőr feszesítését, hanem az anyagcsere gyorsítását is szokták javasolni. Ehhez a vöröskáposzta, a brokkoli, chili vagy a gyömbér lehet a legjobb választás. Ha ezekből az alapanyagokból készült ételeket fogyasztasz, akkor felgyorsul az anyagcseréd és a méreganyagok is könnyebben tudnak távozni a szervezetedből, ezzel pedig tettél még egy lépést, hogy kiiktasd a narancsbőrt. A probléma az, hogy bár az egészséges életmód segít a narancsbőr bizonyos fokozatain, sajnálatos módon azonban ha a narancsbőröd már álló helyzetben is látható, akkor pusztán bizonyos ételek fogyasztásával nem fogsz tudni megszabadulni a narancsbőrtől.

És hát nem lehet elégszer hangsúlyozni: víz, víz, víz! A folyadékpótlás rendkívül fontos a szervezetünk számára, és tudjuk, hogy sokat hallottátok már, de a napi minimum 2 liter folyadék elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Természetesen folyadék alatt azonban senki ne értse a cukros, szénsavas, tartósítószerekben bővelkedő üdítőket és gyümölcsleveket, mindenképp tiszta vizet, esetleg ízesítetlen teát fogyasszunk. Mindenesetre akárhogy is nézzük, pusztán az elegendő víz elfogyasztásával nem fogod tudni eltüntetni a már meglévő narancsbőrödet.

Narancsbőr elleni krém

Sokféle márka névvel kapható krém létezik a piacon, amit a narancsbőr eltüntetésére, vagy a cellulites bőr állapotának a javítására állítottak össze. Áruk attól függően változik, hogy milyen mélyen és tartósan képesek bejutni a bőr belsejébe, de valljuk be, hogy a krémek önmagukban sohasem jutnak mélyre. Mindenesetre a narancsbőr elleni krémek hatóanyagai általában keringésjavító és anyagcserefokozó komponenseket tartalmaznak. Ezek mind a zsír helyi csökkentését, a zsírsejtek kiürítését célozzák, illetve a belőlük felszabaduló méreganyagok és zsír elszállítását a keringés fokozása által.

Szeretnél többet megtudni a narancsbőr elleni krémek hatékonyságáról? Akkor olvasd el ezt a cikkünket a témában!

narancsbor-elleni-kezeles-krem

A hatóanyagok általában csak gépi kezelés kiegészítéseként hatékonyak

Masszázsok

A különféle masszázsok nem csak a közérzet javítását célozhatják. Kifejlesztettek már zsírtörő masszázsokat, keringés- illetve nyirokkeringést javító masszázsokat, illetve ezek kombinációjaként anticellulit masszázsokat is. Az anticellulit vagy narancsbőr elleni masszázsok célja, a helyi zsírtartalom csökkentése, illetve a keringés fokozása. A masszázsok során az anticellulit krémek is jobban bejuthatnak a bőrbe. Hatásuk szintén látható ideig óráig, de a kötőszövetre nem hatnak, így ezek is csak részelemei a narancsbőr elleni küzdelemnek.

Érdekel, hogy mennyire hatékonyak a masszírozók és a masszázsok? Akkor ezt a cikket ajánljuk figyelmedbe!

Váltott hideg-meleg vizes zuhany

A váltózuhanynak igazából a gyulladásos tünetek csökkentésében van jelentősége, illetve keringésfokozó hatása van. A zuhany után közvetlenül javíthat a bőr állapotán, de középtávon nincsen már hatása. 

Izzasztó-fogyasztó nadrágban végzett kőkemény edzések

Az izzasztó, fogyasztó övek, illetve az ilyen jellegű edzések, mint ahogy a nevük is mutatja inkább fogyásra alkalmasak. Az övek alkalmazása arra jó, hogy az adott helyen jobban fokozódjon a keringés és az anyagcsere, így az általános fogyás mellett fokozva a helyi zsírbontást. A narancsbőr elleni küzdelemben is a zsírbontó rész az, amiben szerepük van. 

Bármelyik fenti módszert is választod, mindegyik csak a zsírsejtekben felhalmozódott zsír ürítésére szolgál, ami nem fedi le a teljes képet. Nem is beszélve arról, hogy a kúrák befejeztével a zsírsejtek újra meg tudnak növekedni, hiszen nekik ez a feladatuk. 

Ha valódi eredményre vágysz a narancsbőr kezelésében, akkor a fenti módszerek nem lesznek elegendőek. Lehet, hogy gyorsan elérsz velük valamilyen hatást, de az is csak rövid ideig fog tartani. Ez is csak akkor igaz, ha fiatal vagy, és kezdeti stádiumban van a narancsbőröd. (Kíváncsi vagy, hogy a Te narancsbőröd pontosan melyik stádiumban van és ahhoz milyen kezelés passzol? Kattints!)

Valódi eredményt csak akkor érhetsz el, ha a kezelés részeként a kötőszövet megújítását is megcélzod. Ez az út hosszabb, de a hatása is hosszabb távú. Sajnos a rövidebb út nem csak átmeneti, de sokszor elkendőzi a problémát, és nem veszed észre, hogy bizony már a narancsbőr második, vagy harmadik stádiumába csúszol át.

A megoldás tehát olyan komplex kezelés, ami a zsírsejteket is kiüríti – tüneti, de rövidtávú hatást hozva- és a kötőszövetet is megerősíti. Az utóbbi folyamat végleges hatása hónapokban mérhető, de eredménye évekkel előzheti meg a bőr megnyúlását.

Léteznek olyan szépségszalonokban igénybe vezető gépi narancsbőr kezelések, amelyek a narancsbőr mindegyik stádiumában képesek hatékony eredményt felmutatni. Ezeknek az eredményeknek az eléréséhez mindenképpen kúraszerű kezeléssorozat elvégzése szükséges. Ne várj tehát egy pár kezeléstől csodát!

Narancsbőr elleni kezelés, ami tényleg hat

A cellulit látványos és tartós csökkentésére azok a – kizárólag gépi – kezelések alkalmasak, amelyek képesek csökkenteni a bőr alól kidudorodó zsírsejtek méretét és erősítik, feszesítik a kötőszöveti kollagénrostokat, gátolva ezzel a zsírgolyócskák kitüremkedését és rugalmasabbá téve a bőrt.

A legjobb eredményt a zsírcsökkentő és bőrmegújító hatású narancsbőr kezeléseket kombinálva, a problémás testrészek rendszeres kezelésével érhetjük el!

Lássuk a hatékony anticellulit módszer részelemeit, melyket együtt alkalmazva valóban látványos és hosszútávú eredményt érhetsz el! 

Multipoláris rádiófrekvenciás bőrfeszesítés

A multipoláris rádiófrekvenciás kezelés kettős hatásának köszönhetően tökéletes alapot biztosít a narancsbőr hatékony csökkentésére!

Egyrészt feszesíti a megnyúlt kollagénrostokat és fokozza a kollagéntermelést, így:

a meglazult bőr simábbá, rugalmasabbá válik, s kevésbé lesz látható a cellulit. 

A rádiófrekvencia ugyanis a bőr mély rétegeivel képes hőt közölni, úgy, hogy a külső részt nem melegíti fel. Több évtizedes kipróbált technológia, melynek hatására fokozódik a bőr kollagén termelése, aminek egyenes következménye lesz a kötőszövet megerősödése. Ez pedig a narancsbőr visszaszorításának alapja.

Másrészt élénkíti a kezelt terület keringését, fokozódik a zsír és a salakanyagok elszállítása, így fokozza a zsírbontó eljárások hatását.

Ultrahangos mélymasszázs

Ultrahangos mélymasszázs során az ultrahangrezgések kb. 5 cm mélységig hatolnak a szövetekbe és rezgéseket idéznek elő a sejtekben. Ennek hatására a vér- és nyirokkeringés és a sejtanyagcsere jelentősen fokozódik, így a kötőszövetben felhalmozódott zsír és salakanyagok gyorsabban ürülnek.

Tehát UH mélymasszázs hatására a zsírsejtek mérete csökken, a narancsbőr pedig halványul.

Az ultrahangos mélymasszázs hatása  vörös LED fényterápiával és vibrációs masszázzsal kombinálva tovább fokozható.

Az igazán hatékony narancsbőr
kezelés nemcsak a zsír ellen hat,
hanem a bőrt is erősíti!

Vörös LED terápia

A vörös LED fényterápia kiválóan kiegészít más narancsbőr elleni kezeléseket.Kifejezetten a bőr felső rétegeire hat, fokozza a sejtanyagcserét, tehát:

segít „kipucolni” a zsírsejtekben felhalmozódott zsírt és salakanyagokat.

Emellett hozzájárulhat a kollagéntermelés fokozásához is, azáltal, hogy a rádiofrekvenciával aktivált kollagéntermelő fibroblasztsejtek aktivitását fokozza.

Vibrációs masszázs

A vibrációs masszázs kiváló kiegészítője a fenti módszereknek, hiszen, fellazítja a kötőszövetete, fokozza a keringést, így a salakanyagok könnyebben távoznak, ezzel is segíti a zsírbontás folyamatát. 

Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni gép a komplex megoldásért

Ezek a módszerek ma már együtt is elérhetők, ráadásul otthonod kényelmében.

A Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készülékekben egyesül ez a 4 forradalmi technológia. A kezelések alapját a multipoláris rádiofrekvenciás kollagén feszesítés adja, melyet az ultrahangos mélymasszázs egészít ki, ami zsugorítja a zsírsejteket. Ezeket a technológiákat vörös LED terápia és vibrációs masszázzs teszi teljessé a szövetek fellazításával és keringésük fokozásával. Így egyben komplex megoldást nyújt a narancsbőr problémájára, nem csak hatékony, de hosszútávú eredményű kezelést biztosítva.

Eredményes narancsbőr elleni otthoni készüléket keresel?

Ismerd meg a Forever Beauty 4TECH gépet!

gomb-bovebben

2005-2019 NarancsbőrSTOP® / Minden jog fenntartva